Foto: LETA

Saistībā ar Pilsonības likuma grozījumiem, kas no 2013.gada oktobra ļauj Latvijas pilsoņiem būt arī kādas citas valsts pilsoņiem, Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs ir vērojama liela interese par pieteikšanās iespējām Latvijas pilsonībai.

Kā informē Ārlietu ministrija, pērnā gada trīs pēdējos mēnešos Latvijas pārstāvniecībās pieņemti vismaz 1037 pieteikumi pilsonības reģistrācijai, kas tālākai izskatīšanai un lēmuma pieņemšanai par pilsonības piešķiršanu tika nosūtīti Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei Rīgā.

Vislielākais pieteikumu skaits ir saistībā ar bērnu reģistrāciju – 753. Savukārt no trimdas latviešiem pieņemto pieteikumu skaits ir 172. Par citas valsts pilsonību paziņojuši – 79 un Latvijas pilsonību atjaunojuši – 23 cilvēki.

Starp Latvijas pārstāvniecībām, kas visvairāk pieņēmušas pilsonības reģistrācijas pieteikumus, ir Latvijas pārstāvniecības Lielbritānijā, kur saņemti 452 pieteikumi, ASV – 132, Krievijā – 73, Īrijā – 41, Austrālijā – 32, Somijā – 28, Kanādā – 27, Zviedrijā – 26, Norvēģijā – 23.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!