Foto: LETA
Kopš 9.aprīlī spēkā stājušies Krimināllikuma grozījumi, kas paredz kriminālatbildību par jauno psihoaktīvo vielu vai to saturošu izstrādājumu apriti, mediķi slimnīcās nogādājuši par 40% mazāk jauno psihoaktīvo vielu lietotāju.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta priekšnieks Armands Ploriņš atzina, ka ar vienu šādu likumdošanas soli šo sērgu izskaust nevarēs.

"Samazinājums ir jūtams par aptuveni 40%. To es varu apgalvot. Katra šī pusaudža un pieaugušā cilvēka veselība ir ļoti būtiska, un sekas, pīpējot absolūti nezināmas izcelsmes augu maisījumus, ir ļoti dažādas un dažkārt pat traģiskas," norādīja Ploriņš.

Jau ziņots, ka 9.aprīlī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par jauno psihoaktīvo vielu vai to saturošu izstrādājumu apriti.

Tagad par šādām darbībām draud brīvības atņemšana līdz diviem gadiem vai naudas sods. Savukārt, ja minētās darbības izraisījušas smagas sekas, vainīgajiem draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem.

VP ir pārliecināta, ka jaunās psihoaktīvās vielas no tirgus nepazudīs, jo pieprasījums, visticamāk, pastāvēs arī nākotnē. Tagad policijas uzdevums ir nepieļaut, lai šīs vielas tiek tirgotas publiski un atklāti, iepriekš sacīja VP priekšnieks Ints Ķuzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!