Foto: LETA

Kopš portālā "manavakcina.lv" pilsoņi paši var elektroniski pieteikties Covid-19 vakcīnas saņemšanai, izvēloties sev vēlamo vietu un laiku, vairāk nekā 4200 iedzīvotāju šo iespēju izmantojuši, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Sintija Gulbe.

VM atgādina, ka cilvēki, kas ir prioritāri vakcinējamo sarakstā, ir aicināti pieteikties Covid-19 vakcīnas saņemšanai vietnē "manavakcina.lv".

Jau vēstīts, ka no pirmdienas, 19. aprīļa, ārstniecības iestādes sāka piedāvāt vakcinācijas pierakstus jaunajā informācijas tehnoloģiju sistēmā "ViVat".

"Šajā nedēļā pakāpeniski uzsāktā sistēmas izmantošana ir būtisks priekšnoteikums, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs gan šobrīd prioritāro grupu ietvaros, gan arī brīdī, kad visas iedzīvotāju grupas būs atvērtas, varētu operatīvi izvēlēties vakcinācijas vietu sev ērtā vietā un laikā, lai raiti nodrošinātu vakcināciju," medijiem preses relīzē vēstīja Gulbe.

"Delfi" jau rakstīja, ka 23., 24. un 25. aprīlī vairākos liela mēroga vakcinācijas centros iedzīvotājiem no šobrīd atvērtajām prioritārajām grupām ir iespēja vakcinēties ar "Pfizer-BioNTech" Covid-19 vakcīnu.

VM pārstāve īpaši aicina pilsoņus izvēlēties vakcinācijas centrus Cēsīs, Ventspilī, Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!