Foto: LETA
Ziemas sezonā ar aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģiju salaboti 17 319 kvadrātmetru ielu seguma, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija ir piemērota laikapstākļiem, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulli vai ir zem tās. Šo darbu galvenais mērķis ir novērst satiksmei bīstamas situācijas.

Patlaban Rīgas ielās atsācies brauktuvju seguma remonts, izmantojot karsto asfaltu un ieklāšanas tehnoloģiju.

Vasaras sezonā gaidāmie seguma atjaunošanas darbi domē tiek raksturoti kā plaši. Tiem šogad pašvaldības budžetā atvēlēti 22,5 miljoni eiro.

Iestājoties piemērotiem laikapstākļiem, kad nav nokrišņu un apkārtējā gaisa temperatūra nav zemāka par +5 grādiem pēc Celsija skalas, bedres likvidē ar karsto asfaltu un ieklāšanas tehnoloģiju.

Rīgas ielās seguma labošanas darbus ar karsto asfaltu pakāpeniski sāka pagājušajā nedēļā.

No šīs nedēļas darbi norit pilnā apmērā, līdz šim ar karsto asfaltu salabojot 10 475 kvadrātmetru ielu seguma.

Šāda pieeja asfalta ieklāšanā nodrošina ilgāku kalpošanas laiku un ļauj likvidēt ne vien satiksmei bīstamās bedres, bet novērst arī mazāka izmēra defektus, skaidro domē.

Šovasar vairākās ielās un to posmos plānotajiem seguma atjaunošanas darbiem pašvaldība plānojusi atvēlēt 22,5 miljonus eiro.

Tāpat šogad 85 ielās ar grants segumu, kas ir uz pusi vairāk nekā pērn, veiks dubultās virsmas apstrādi. Plašāka informācija par konkrētajām vietām tiks sniegta pirms darbu sākšanas.

Par satiksmei bīstamām bedrēm Rīgas ielās aicina ziņot Satiksmes vadības centram pa tālruni 80003600, rakstot uz e-pastu "rdsvc@riga.lv" vai ziņojot mobilajā lietotnē "Waze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!