Foto: DELFI

Nepilnās divās nedēļās saistībā ar ārkārtējā situācijā noteiktajiem ierobežojumiem un aizliegumiem Valsts policija kopā ar pašvaldības policiju veikusi vairāk nekā 5000 pārbaudes, bet sāktas 296 administratīvās lietvedības, informē Valsts policijā.

Valsts policija norāda, ka apritējušas gandrīz divas nedēļas kopš valstī tika izsludināts ārkārtējās situācijas stāvoklis. Līdz ar tā izsludināšanu policija strādā paaugstinātas gatavības režīmā un veic preventīvus pasākumus, lai rūpēs par sabiedrības veselību un drošību, īstenotu valdības lēmuma izpildi.

Līdz šim Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju veikusi 5383 preventīvas pārbaudes, uzsākusi 296 administratīvās lietvedības, noformējusi 26 administratīvā pārkāpuma protokolus, kā arī uzsākusi 100 resoriskās pārbaudes.

Tāpat tiek veikts arī skaidrojošais darbs.

Lielākoties likumsargi pārkāpumus konstatējuši Rīgas reģionā – 159 lietvedības, septiņi protokoli un 55 resoriskās pārbaudes. Zemgalē policisti uzsākuši 43 lietvedības, noformējuši vienu protokolu un uzsākuši 16 resoriskās pārbaudes. Vidzemē – deviņas lietvedības, 18 protokoli un 22 resoriskās pārbaudes. Kurzemē – sešas lietvedības un četras resoriskās pārbaudes. Savukārt Latgalē likumsargi uzsākuši 79 lietvedības un trīs resoriskās pārbaudes.

Lielākajā daļā pārkāpumi ir par pašizolēšanās prasību neievērošanu. Vienā gadījumā likumsargi noformējusi administratīvo protokolu personai, kura sniedza nepatiesu informāciju par būšanu ārzemēs. Tāpat ir piemēroti sodi personām par atrašanos publiskās vietās bez individuālās aizsardzības līdzekļiem, kad personai būtu jāatrodas pašizolācijā.

Policija atkārtoti aicina iedzīvotājus izturēties nopietni un ņemt vērā visus Ministru kabineta noteiktos ierobežojumus – ja ir jāatrodas pašizolācijā vai karantīnā, tas arī obligāti ir jāievēro.

"Esam atbildīgi ne tikai par sevi, bet arī par līdzcilvēkiem. Ja zini, kurš neievēro ierobežojumus, rīkojies un ziņo policijai pa tālruņa numuru 110," pauž policijā.

No 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!