Foto: F64

Rīgā sestdien bija izveidojies konflikts starp gājiena "Mūžīgais pulks" līderiem, tostarp Antifašistu komitejas vadītāju Josifu Korenu un Valsts policijas darbiniekiem, novēroja aģentūra BNS.

Gājienam bija sapulcējušies vairāki simti dalībnieku. Tā sākums bija paredzēts plkst.12, taču tas aizkavējās, jo tā dalībnieki vēlējās soļot pa Slokas ielas braucamās daļas vidu, proti, pa tramvaja sliedēm, tādējādi bloķējot visu satiksmi. Savukārt policijas darbinieki šādu rīcību nepieļāva.

"Mūžīgā pulka" organizatori apgalvo, ka Rīgas domē viņiem solīts, ka gājienā varēs iet pa sliedēm, taču policisti to neļauj, jo šie organizatori nespēj uzrādīt nevienu dokumentu, kas apliecinātu tiesības šādi rīkoties.

Starp pasākuma organizatoriem un policiju notika asa vārdu apmaiņa.

VP pārstāve Sigita Pildava informēja, ka starp "Mūžīgā pulka" organizatoriem un policiju panākts kompromiss - viņi drīkstēs doties pa Slokas ielu Uzvaras arka virzienā, aizņemot vienu braucamās daļas pusi, un tādējādi tikai daļēji traucējot satiksmi.

Šāds lēmums pieņemts, izvērtējot pasākuma dalībnieku skaitu un satiksmes drošību.

Gājienu atļauts sākt plkst.13.02, kad pa Slokas ielu būs aizbraucis kārtējais tramvajs.

Jau ziņots, ka gājiens "Mūžīgais pulks" plānots no plkst.12 līdz plkst.14 Pārdaugavā no Kalnciema ielas 14, pa Slokas ielu līdz Uzvaras parkam. Pirms gājiena tā dalībniekiem tika dalītas Georga lentas.

Uzvaras parkā sestdien norisinās biedrības "9.maijs" rīkotie pasākumi par godu Otrā pasaules kara beigām. Prognozēts, ka tos apmeklēs ap 100 tūkstošiem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!