Foto: LETA

Tuvākajā laikā darbā varētu atgriezties pirms diviem gadiem atstādinātais Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko, otrdien vēsta laikraksts "Diena".

No pienākumu pildīšanas viņš tika atstādināts tādēļ, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemēroja viņam aizdomās turamā statusu saistībā ar aizdomām par kukuļņemšanu.

Rīgas domē avīze uzzinājusi, ka rīkojums par Aļeksejenko atjaunošanu varētu tikt parakstīts tuvākajā laikā. Laika posmā, kad viņš nevarēja ieņemt amatu departamentā, viņš bija SIA "Getliņi Eko" valdes loceklis.

Pats Aļeksejenko "Dienai" teicis, ka vēl neesot redzējis dokumentus par savu atjaunošanu, tāpat kā neesot redzējis arī KNAB dokumentus par lietas izbeigšanu.

KNAB pārstāve Laura Dūša savukārt apliecinājusi: "Pirmstiesas izmeklēšana turpinās, taču attiecībā pret Jūsu minēto personu piespiedu procesuālie līdzekļi ir atcelti."

"Diena" atgādina, ka Aļeksejenko no amata atstādināja aizdomās par kukuļņemšanu, bet drīz pēc tam iecēla "Getliņi Eko" valdē, pret ko asi iebilda "Sabiedrība pret atklātību Delna", pieļaujot, ka viņš pieprasījis kukuli 100 000 eiro apmērā par Rīgas domei piederoša īpašuma izīrēšanu.

2013. gada vasarā pazuda Dzīvokļu pārvaldes priekšniece Ārija Stabiņa, kam prokuratūra izvirzīja apsūdzības par kukuļu pieņemšanu, dokumentu viltošanas organizēšanu, dienesta viltojumu mantkārīgā nolūkā, kā arī par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!