Foto: LETA

Partija "Vienotība" aicina premjeru Māri Kučinski (ZZS) sasaukt ārkārtas valdības sēdi, kurā Finanšu ministrijai un Finanšu un kapitāla tirgus komisijai ir jāskaidro situācija finanšu sektorā, paziņojis partijas līderis Arvils Ašeradens.

"Uzskatām, ka pēc tik nopietnām aizdomām Latvijas Bankas prezidentam būtu nekavējoties jāaptur sava amata pilnvaras vismaz uz izmeklēšanas laiku," sociālajā vietnē tviter paziņojis Ašeradens.

Premjera Māra Kučinska (ZZS) preses sekretārs Andrejs Vaivars portālam "Delfi" sacīja, ka valdības vadītājs notiekošo pagaidām nekomentē.

"Ziņas par to, ka Latvijas Bankas prezidenta darba vietā un dzīves vietā notikusi kratīšana un viņu turpina pratināt KNAB izmeklētāji, raisa ļoti nopietnas bažas par situāciju banku un finanšu sektorā kopumā. Aicinām ZZS vadību, premjeru, finanšu ministri nekavējoties sabiedrībai skaidrot pēdējā laika satricinājumus banku un finanšu sektorā – gan ASV izmeklētāju asos paziņojumus attiecībā uz "ABLV" banku, gan šobrīd notiekošo ap Rimšēviča kungu. Sabiedrība sagaida skaidrus signālus, ka situācija banku un finanšu sektorā tiek kontrolēta," sacījis Ašerādens.

"Delfi" jau ziņoja, ka Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs sestdien atgriezies Latvijā un pievakarē atrodas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) telpās Rīgā, noskaidroja portāls "Delfi".

Uz KNAB ieradies arī pazīstamais advokāts Saulvedis Vārpiņš.

KNAB piektdien, 16. februārī, veicis kratīšanu Rimšēviča darbavietā un privātīpašumā Langstiņos. Tāpat esot aizturēts celtniecības un ātro kredītu jomā zināmais uzņēmējs Māris Martinsons, ziņoja LTV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!