Bijušā "Zīgerista partijas" aktīvista Odiseja Kostandas priekšvēlēšanu laikā dibinātā partija "Latvijas brīvībai" (LB), kas vēlēšanās startēja politiskās apvienības "Centrs" sastāvā, pēc neveiksmīgā starta vēlēšanās Tieslietu ministrijā iesniegusi dokumentus par partijas reģistrācijas anulēšanu.
Uzņēmumu reģistra (UR) sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Maija Celmiņa pastāstīja, ka UR dokumenti par partijas likvidāciju nav saņemti. LB priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Roze klāstīja, ka "6. un 7.oktobrī no partijas izstājās daudzi biedri un partijas vadība pieņēma lēmumu par partijas pašlikvidāciju". Roze precīzi nevarēja nosaukt, cik biedri no partijas izstājās. "Noteikti vairāk par simtu, nebija pat iespējams sasaukt partijas konferenci," sacīja Roze. Ar partijas līderi Kostandu BNS neizdevās sazināties.

Pēc neveiksmīgās dalības 8.Saeimas vēlēšanās par vēlēšanu apvienības "Centrs" likvidāciju vienojušies arī apvienībā pārstāvēto partiju vadītāji. Apvienībā "Centrs" pārstāvētās Latvijas Demokrātiskās partijas (LDP) līderis Andris Ameriks pavēstīja, ka piektdien apvienības partiju līderi parakstījuši dokumentus par "Centra" likvidāciju un iesnieguši Uzņēmumu reģistrā.

LDP 16.novembrī paredzējusi partijas pārdibināšanas kongresu. "Ja atradīsies 200 cilvēku, kas gatavi reāli darboties partijā, tā turpinās pastāvēt, ja ne - likvidēsies," sacīja partijas līderis.

Apvienībā pārstāvētā Darba partija turpina darboties.

"Centrs" izveidots šā gada sākumā, apvienojot Darba partiju un Latvijas Demokrātisko partiju, kam vēlāk pievienojās Latviešu zemnieku savienība un partija "Latvijas brīvībai".

Kostandas vārds priekšvēlēšanu laikā izskanēja saistībā ar trijiem politiskajiem spēkiem - martā Kostanda piedalījās Egila Baldzēna vadītās Sociāldemokrātu savienības dibināšanas kongresā, kurā viņš arī kandidēja uz partijas priekšsēdētāja vietnieka amatu, taču netika ievēlēts.

Pēc tam, informējot, ka Baldzēna vadītās partijas darba stils viņam liekas nedemokrātisks, Kostanda paziņoja par jaunas partijas veidošanu "Latvijas brīvībai", kuras dibināšanas kongress notika 21.aprīlī, vēlāk partija pievienojās vēlēšanu apvienībai "Centrs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!