Foto: LETA

Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Edgars Kots vēlas, lai žurnālists Jānis Domburs atgriežas sabiedriskajā televīzijā, tāpēc televīzija viņam gatavo piedāvājumu par jauna raidījuma vadīšanu.

"Vēlos, lai viņš būtu sabiedriskās televīzijas ēterā," sacīja Kots.

Pēc Kota ieceres, tā varētu būt intervija viens pret vienu. Piedāvājumu Domburam varētu izteikt tuvākajā laikā.

"Mēs gatavojam Domburam rakstveida piedāvājumu. Uzskatu, ka Jānis Domburs pašlaik būtu intervijas – viens pret vienu – izcils vadītājs. Esmu ar viņu ticies, televīzija varētu sagatavot piedāvājumu divu triju nedēļu laikā. Ja izdodas vienoties, laiks līdz raidījumam ēterā nebūs ilgs, bet vienošanās var būt arī ļoti gara," pavēstīja Kots.

Domburs pagaidām skeptiski vērtēja iespēju atgriezties sabiedriskajā televīzijā, ņemot vērā iepriekšējās sarunas ar LTV vadību.

"Runas ir runas, bet, kad nonāk līdz darīšanai, ir kaut kas pilnīgi cits. Es palieku pie tā, ka televīzijas negribēšana pēc būtības ar mani vienoties uzskatāmi parāda attiecību vēsturi, kas ir publicēta [raidījuma "Kas notiek Latvija?"] KNL mājaslapā, ko es aizvien uzturu," pastāstīja žurnālists un norādīja arī uz apstākli, ka LTV interesi par viņu atguvusi pēc jaunās Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļu ievēlēšanas.

Pēc Dombura teiktā, viņam nebūtu šķēršļu, lai atgrieztos žurnālistikā, jo pretēji medijos rakstītajam viņš nav pārgājis darbā uz sabiedrisko attiecību jomu.

"Lai kā visiem patiktu atkārtot, ka esmu sabiedrisko attiecību jomā, tā interpretācija ir smieklīga. Sabiedrisko attiecību jomā es neesmu. Es aizeju novadīt interviju ar tādiem jautājumiem, kādus es uzdotu ēterā. Es nedodu nevienu PR konsultāciju," uzsvēra Domburs.

Iepriekš mediji vēstīja, ka Domburam bijusi saruna ar "Hill and Knowlton" vadību un viņš esot piekritis piedalīties mediju mācībās, ja būs pieprasījums.

Domburs ir ilggadējs LTV publisko debašu raidījuma "Kas notiek Latvijā?" vadītājs, taču pērn Kots sāka runāt par nepieciešamajām raidījuma izmaiņām, un vienošanās par raidījuma turpmāku veidošanu netika panākta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!