Izvēloties jauno Ministru prezidentu, iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (V) priekšrocība salīdzinājumā ar "Vienotības" līderi Solvitu Āboltiņu, ir nosvērtība.

Tā trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" teica demisionējusī premjere Laimdota Straujuma (V).

Sīkākus paskaidrojumus gan Straujuma nesniedza, vairākkārt uzsverot, ka par premjera amata kandidātu jālemj "Vienotības" valdē, taču līdz šim konkrētas personas nav apspriestas.

Tāpat svarīgs faktors, izvēloties valdības vadītāju, ir kandidāta reputācija. "Ja nav reputācijas, tad jebkas, ko šis cilvēks dara, tiek uzņemts ar aizdomām," teica Straujuma. Reputācijas trūkums būs tas, kas tiks pārmests Āboltiņai, viņa atzina.

Jau vēstīts, ka Straujuma pirmdien paziņoja par valdības demisiju.

Pēc viņas teiktā, valdība ir sagatavojusi divus valsts budžetus, ir pieņemti divi valsts budžeti, valsts ekonomiskā situācija ir uzlabojusies un valsts atrodas labā stāvoklī. Straujumas ieskatā pēc šī perioda nepieciešamas jaunas idejas, pienesums, jauna enerģija, kas ļautu uz iesākto darbu pamata turpināt iesākto.

Straujuma valdības vadītājas pienākumus sāka pildīt 2014. gada 22. janvārī, stājoties iepriekšējā valdības vadītāja Valda Dombrovska (V) vietā, kurš paziņoja par savu demisiju pēc Zolitūdes traģēdijas 2013. gada novembra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!