Foto: LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) tieslietu un iekšlietu ministru sanāksmē ASV Eiropas Savienības (ES) Padomes amatpersonām uzsvēris, ka "sadarbība ar Austrumu partnerības valstīm ir Latvijas ārpolitikā prioritāte" kontekstā ar drošības nodrošināšanu uz valsts robežām, portālu "Delfi" informēja Iekšlietu ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Skrebele.

Tāpat sadarbība ar Austrumu partnerības valstīm – Armēniju, Azerbaidžānu, Baltkrieviju, Gruziju un Moldovu – ir ļoti svarīga iekšlietu jomā, lai nodrošinātu efektīvu migrācijas plūsmu pārvaldību un cīnītos ar organizēto noziedzību, ASV norādījis Kozlovskis.

Prezentējot plānotās Latvijas prezidentūras prioritātes, nozares ministrs sarunā ar Eiropas Savienības (ES) Padomes Migrācijas, iekšlietu un pilsonības jautājumu komisāru Dimitri Avramopolousu pievērsies aktuāliem izaicinājumiem cīņā ar terorismu. Pārrunāti iespējamie ārvalstu kaujinieku radītie draudi, kā arī izaicinājumi migrācijas plūsmu pārvaldībā.

Tāpat ministrs ar ES Padomes komisāru pārrunājis sadarbību ES Iekšējās drošības stratēģiju, kurai jābūt aktualizētai līdz nākamā gada vidum.

Savukārt ar ES Padomes Ģenerālsekretariāta Tieslietu un iekšlietu ģenerāldirektorāta ģenerāldirektoru Rafaelu Fernandesu-Pitu Kozlovskis pārrunājis Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmes, kā arī citu ministra līmeņa sanāksmju plānošanu un norisi Latvijas prezidentūras laikā. Tāpat tika apspriesta sadarbība ar Padomes Ģenerālsekretariātu Latvijas prezidentūras laikā arī citu pasākumu nodrošināšanā, kur nepieciešama ministra līdzdalība.

Latvijas prezidentūras laikā plānotas divas Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmes. Viena no tām ir neformālā Tieslietu un iekšlietu ministru sanāksme Rīgā, kā arī vairākas citas ministra līmeņu sanāksmes.

Kozlovska vizītes laikā Avramopolous apliecinājis, ka Eiropas Komisija atbalsta Latvijas prezidentūras plānotās prioritātes un sadarbosies ar Latvijas prezidentūru. Kozlovskis un Avramopolous pārrunājuši arī citus aktuālos jautājumus un izaicinājumus migrācijas un iekšējās drošības jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!