Foto: LETA
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) nolēmis attiekties no iekšlietu ministra amata jaunajā valdībā par labu tam, lai ārlietu ministra amatu varētu ieņemt Edgars Rinkēvičs (RP).

Jau ziņots, ka Ministru prezidenta amata kandidāte Laimdota Straujuma (V) jauno valdību veidojošajām partijām piedāvājusi savu redzējumu par ministriju sadali, pēc tikšanās ar partiju pārstāvjiem informēja Straujuma.

Saskaņā ar viņas piedāvājumu "Vienotība" varētu uzņemties atbildību par Finanšu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Aizsardzības ministriju, kā arī kopā ar neatkarīgajiem Saeimas deputātiem arī par Satiksmes ministriju.

Reformu partijai (RP) piedāvāts ieņemt ekonomikas ministra, veselības ministra un iekšlietu ministra amatus.

Nacionālo apvienību "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Straujuma aicina izvirzīt pārstāvjus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Kultūras ministrijas un Tieslietu ministrijas vadīšanai.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienībai piedāvāts uzņemties atbildību par Zemkopības ministriju, Labklājības ministriju un Ārlietu ministriju.

Kā atklāja Straujuma, uz diviem gadiem varētu izveidot arī Eiropas lietu ministra amatu.

Jau šodien sarunas laikā izskanēja, ka ar ministrijām varētu "samainīties" RP un "Vienotība", tad IZM turpinātu pārraudzīt RP, bet VM - "Vienotība". Arī pie frakcijām nepiederošo deputātu līderis Klāvs Olšteins pauda viedokli, ka savos amatos būtu jāpaliek līdzšinējai ministrei Ingrīdai Circenei (V), kā arī satiksmes ministram Anrijam Matīsam.

Savu vērtējumu par Straujumas piedāvājumu partijas sniegšot rīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!