Foto: LETA

Izsakot pateicību visiem drošības dienestiem par darbu Austrumu partnerības samita laikā, Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ( V) atzinis, ka tas bijis lielākais pasākums kopš neatkarības atgūšanas un visiem dienestiem - lielāks izaicinājums nekā NATO Rīgas samits, portālam "Delfi" pastāstīja ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Daiga Holma.

21.maija līdz 22.maijam Rīgā notikušajā Austrumu partnerības samitā piedalījušās 47 delegācijas no Eiropas Savienības un Austrumu partnerības dalībvalstīm. Pasākuma laikā drošību sargājošiem dienestiem bijis jānodrošina 60 augstāko amatpersonu aizsardzība, pārvietošanās, kā arī droša samita un ar to saistīto pasākumu norise.

"Pateicos Iekšlietu ministrijas dienestiem – Drošības policijai, Valsts policijai, Valsts robežsardzei un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, kā arī Nacionālo bruņoto spēku Militārajai policijai - par profesionālu darbu Austrumu partnerības samita laikā. Tas bija lielākais pasākums kopš neatkarības atgūšanas, tāpēc visiem dienestiem šis bija lielāks izaicinājums nekā NATO Rīgas samits, jo uz Austrumu partnerību ieradās daudz vairāk delegāciju un apsargājamo amatpersonu," pēc aizvadītā samita atzinis nozares ministrs, paužot gandarījumu par pasākuma mierīgo norisi.

Kozlovskis atzinis, ka rīdziniekiem bijis jāizjūt atsevišķas neērtības satiksmes ierobežojumu dēļ, taču dienesti pasākumu plānošanā un īstenošanā nodrošinājuši drošības pasākumu samērību. Līdz ar to dienesti profesionāli spējuši nodrošināt, lai drošības pasākumi pēc iespējas mazāk ietekmētu rīdzinieku un pilsētas viesu ikdienu, pārliecināts ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!