Foto: DELFI

Medijos izplatītās fotogrāfijas, kurās Antifašistiskās komitejas vadītājs Josifs Korens redzams, runājam ar Valsts policijas (VP) vadību un, iespējams, iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski, ir provokācija, ministra viedokli medijiem pavēstīja viņa pārstāve Daiga Holma.

Bildēs, kas izplatītas sociālajos medijos, redzams, ka Korens stāv pie mikroautobusa, kurā sēž VP šefs Ints Ķuzis un citi policijas pārstāvji. Holma skaidro - lai paustu savu viedokli par pasākuma norisi, pie Ķuža un policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka Andreja Grišina, kuri lielāko pasākuma laiku atradās blakus autobusam, klāt pienāca ļoti daudz cilvēku, kuri pauda pretējos viedokļus. "Nav skaidrs, vai tā bija provokācija vai nē, bet Korena kungs pienāca pie autobusa un savu viedokli izvēlējās paust brīdī, kad Valsts policijas priekšnieks atradās autobusā. Ar ministru Korens nav runājis," norāda Holma.

Ministra pārstāve skaidro, ka mikroautobuss atradās redzamā vietā pie Brīvības pieminekļa Bastejkalna pusē. "Pats par sevi saprotams, ka pasākumā, kurā Iekšlietu ministrijas struktūrām bija jānodrošina kārtība, klāt bija arī ministrijas vadība," bilst Holma.

"Atsevišķu Nacionālās apvienības politiķu pārmetumi Valsts policijai un Iekšlietu ministrijas vadībai par vienas puses interešu īpašu aizstāvību nav pieņemami. Uzturot kārtību pasākumos, īpaši tik sarežģītos apstākļos, policijai jābūt politiski neitrālai un profesionālai. Uzklausot arī atsevišķu augstu amatpersonu pret sevi vērstus izteikumus, policija izdarīja to, kas tai bija jādara – neatkarīgi no savas pārliecības vai emocijām nodrošināja Rīgas domes amatpersonu saskaņota piketa un gājiena norisi," norāda Kozlovskis.

Jau vēstīts, ka sestdien, 16.martā, pie Brīvības pieminekļa izcēlās nekārtības, kurās iesaistījās arī Nacionālās apvienības deputāti – Raivis Dzintars, Jānis Dombrava un citi -, cenšoties sagāzt policijas uzstādītās barjeras, raujot antifašistu saliktās koncentrācijas nometņu bildes un cenšoties apklusināt uzstāstītos skaļruņus. Lai deputātus savaldītu un izvestu no pūļa, tika iesaistīti arī specvienības kaujinieki. Pēc incidenta NA deputāti solīja prasīt Kozlovska demisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!