Foto: LETA

Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks piektdien, 7.novembrī, aizvada savu pēdējo dienu amatā, un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība) apbalvojis ģenerāli par godprātīgu dienestu iekšlietu iestādēs un Drošības policijā ar ministrijas apbalvojumu - personīgo šaujamieroci.

Iekšlietu ministrija izteikusi pateicību par viņa personīgo ieguldījumu iekšlietu nozarē 15 gadu garumā.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Iekšlietu ministrijā, ar Reinika vadībā īstenotajiem pretizlūkošanas, operatīvās darbības un apsardzes pasākumiem Latvijai ir izdevies nodrošināt sekmīgu norisi daudziem nozīmīgiem starptautiska mēroga pasākumiem. Kā piemēru ministrija norāda Rīgā notikušo NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmi, kā arī citas augsta līmeņa ārvalstu delegāciju vizītes.

Tāpat Reiniks veicinājis sadarbību ar citu valstu partnerdienestiem, kā arī Drošības policija viņa vadīšanas laikā nodrošinājusi sabiedrības interešu un tiesību ievērošanu piketos un gājienos. Reinika vadībā ir izveidots Drošības policijas Pretterorisma centrs, kas ir galvenā koordinējošā institūcija Latvijā pretterorisma jomā. Sekmīgi nodrošināta arī sagatavošanās arī 2015. gadā gaidāmajai Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē.

Izdienas pensijā aizejošais Drošības policijas priekšnieks ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnēs. Dienestu Drošības policijā Reiniks sācis 1995. gadā kā dienesta priekšnieka vietnieks un 1.Galvenās pārvaldes priekšnieks.

Drošības policiju Reiniks ir vadījis kopš 1999. gada, savukārt ģenerāļa pakāpi ieguvis 2003. gadā.

No 1981. gada līdz 1993. gadam Reiniks strādājis dažādos amatos Iekšlietu ministrijas struktūrās noziedzības apkarošanas jomā. Savukārt no 1993. gada līdz 1995. gadam Reiniks ir bijis Rīgas rajona policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks. No 1995. gada līdz 1996. gadam viņš ir bijis Ministru kabineta padomnieks iekšlietu jautājumos.

2007. gadā Reiniks apbalvots ar Triju zvaigžņu ordeņa otro šķiru, bet 2005. gadā – ar Viestura ordeņa pirmo šķiru. Savukārt 2000. gadā un 2006. gadā viņam kā apbalvojums piešķirts Ministru kabineta Atzinības raksts. Vēl 2005. gadā Reiniks apbalvots ar Iekšlietu ministrijas pirmās pakāpes Goda zīmi.

Jau ziņots, ka iekšlietu ministrs par Reinika pēcteci izvēlējies Drošības policijas amatpersonu Normundu Mežvietu. Viņš jaunos amata pienākumus sāks pildīt no 8.novembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!