Foto: LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), ko Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) iepriekš minējusi kā vienu no iespējamiem premjera amata kandidātiem, pirmdien bija izvairīgs par iespēju ieņemt šo amatu.
Kozlovskis žurnālistiem skaidroja, ka ir komandas spēlētājs, un par Ministru prezidenta amata kandidātiem vispirms jāizdiskutē "Vienotības" valdes sēdē.

"Mums pašiem pirmdien "Vienotībā" ir valdes sēde, mums pašiem tas ir jāpārrunā iekšēji," viņš teica. Kozlovskis arī nevērtēja to, vai morāli būtu gatavs ieņems šo amatu.

Kozlovskis arī atklāja, ka Straujuma par savu lēmumu viņu informējusi jau svētdienas vakarā.

Savukārt kultūras ministre Dace Melbārde (NA), atbildot uz jautājumu par to, vai ir gatava turpināt darbu arī jaunajā valdībā, skaidroja, ka šādi lēmumi atkarīgi gan no partijas, gan kultūras nozares pārstāvju uzticības.

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) uzsvēra, ka pagaidām nav domājis, vai vēlētos turpināt darbu šajā amatā, un tas atkarīgs no tā, vai citi novērtēs to, cik daudz paveikts šajā laikā.

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) portālam "Delfi" norādīja – ja saņems piedāvājumu piedalīties jaunās valdības darbā, tad to arī izvērtēs. Vienlaikus viņš pateicās Straujumai par paveikto premjeres amatā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (NA) padomnieks Oskars Vizbulis portālam "Delfi" teica – ja NA būs koalīcijā un partija uzticēs Gerhardam šo posteni, viņš ir gatavs turpināt darbu.

Iepriekš apņēmību turpināt darbu jaunajā valdībā paudusi ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS). LETA vēsta, ka darbu vēlas turpināt arī veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), kurš savas izredzes no jauna vadīt Veselības ministriju (VM) vērtē labāk nekā pirms gada, kad pirmo reizi stājās amatā.

Jau vēstīts, ka Straujuma pirmdien paziņoja par valdības demisiju.

Pēc viņas teiktā, valdība ir sagatavojusi divus valsts budžetus, ir pieņemti divi valsts budžeti, valsts ekonomiskā situācija ir uzlabojusies un valsts atrodas labā stāvoklī.

Straujumas ieskatā pēc šī perioda nepieciešamas jaunas idejas, pienesums, jauna enerģija, kas ļautu uz iesākto darbu pamata turpināt iesākto.

Straujuma valdības vadītājas pienākumus sāka pildīt 2014. gada 22. janvārī, stājoties iepriekšējā valdības vadītāja Valda Dombrovska (V) vietā, kurš paziņoja par savu demisiju pēc Zolitūdes traģēdijas 2013. gada novembra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!