Foto: LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP)labprāt ieņemtu šo amatu arī nākamajā valdībā, taču tikai tad, ja ārlietu ministra amats tajā tiks atvēlēts viņa partijas biedram Edgaram Rinkēvičam.

To ceturtdien žurnālistiem sacīja Kozlovskis, uzsverot, ka viņa trešdienas lēmums atteikties no iekšlietu ministra "portfeļa" par labu tam, lai Rinkēvičs saglabātu ārlietu ministra amatu, neesot saistīts ar RP spiedienu.

Šādu lēmumu Kozlovskis esot pieņēmis Ministru prezidenta amata kandidātes Laimdotas Straujumas (V) piedāvāto "spēles noteikumu" dēļ. Proti, ņemot vērā Straujumas piedāvājumu ministrijas dalīt resursus turošajās, resursus patērējošajās un iekšlietu-tieslietu blokā un katram koalīcijas partnerim atvēlēt pa vienai ministrijai no katra bloka, RP bijusi spiesta izdarīt izvēli.

"Es negrasos sākt cīņu par vietu laivā, lai no tās izmestu savu kolēģi," sacīja Kozlovskis, piebilstot, ka labprāt turpinās vadīt Iekšlietu ministriju, ja Rinkēvičs varēs turpināt darbu Ārlietu ministrijā.

Kozlovskis uzsver, ka viņa gatavība atstāt iekšlietu ministra amatu neliecina par vēlmi izvairīties no politiskās atbildības par Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanu. "Es nemēģinu izbēgt no atbildības, turklāt arī nākamajam iekšlietu ministram jebkurā gadījumā būs jāuzņemas atbildība par Zolitūdes lietas izmeklēšanu," viņš teica.

Iekšlietu ministrs arīdzan noliedz, ka viņa gatavība atteikties no amata būtu saistīta ar publiskajā telpā parādījušos informāciju par viņa dzīvesbiedres Kristīnes darījumu, kura rezultātā, kā apgalvo informācijas publiskotāji, apkrāpts kāds pensionārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!