Foto: LETA

Pirmdien, 1.decembrī, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) vadīja Sabiedriskās drošības konsultatīvās padomes sēdi, kurā iepazīstināja nevalstisko organizāciju pārstāvjus ar iekšlietu nozares aktualitātēm, tostarp ministrijas budžeta prioritātēm, portālu "Delfi" informēja Iekšlietu ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Skrebele.

Tāpat padomes dalībnieki tika iepazīstināti ar Valdības rīcības plāna projektā ietvertajiem Iekšlietu ministrijas pasākumiem 2015.gadam.

Sēdē tika parakstīta arī biedrības "Apsardzes darbinieku biedrība" pievienošanās Iekšlietu ministrijas un nevalstisko organizāciju sadarbības memorandam. Tā mērķis ir veicināt sabiedrības drošības attīstību, nodrošinot sabiedrības iesaisti lēmumu pieņemšanas procesā.

Valdības rīcības plāna projektā ietverti Iekšlietu ministrijas pasākumi 2015.gadam, piemēram, īstenot tā dēvētajā jaunā atalgojuma koncepcijā paredzētos pasākumus - jaunas darba samaksas sistēmas pilnveidošanu un darba samaksas paaugstināšanu. Plānā paredzēts arī pabeigt Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanu, īstenot pasākumus organizētās noziedzības, cilvēktirdzniecības un narkotisko un psihotropu vielu izplatības novēršanai un apkarošanai, kā arī citus būtiskus iekšlietu nozares pasākumus.

Sēdē notika arī padomes priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas. Par padomes priekšsēdētāja vietnieku kļuva Latvijas Automoto biedrības prezidents Juris Zvirbulis.

Savukārt Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija prezentēja sadarbības memorandu par varoņu programmu. Jau ziņots, ka piektdien, 28.novembrī, parakstīja Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija, Aizsardzības ministrija un Iekšlietu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!