Foto: F64

Šobrīd noziedzības līmenis mūsu valstī ir krities un samazinājies arī smago noziegumu skaits, tomēr policija sastopas ar aizvien jauniem izaicinājumiem un jauniem noziedzīgās pasaules paņēmieniem, savā apsveikuma uzrunā Policijas dienā sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Kā jaunus izaicinājumus, kad policija saskaras ar jauniem noziedzīgās pasaules paņēmieniem, Kozlovskis minēja cilvēktirdzniecību un nelegālo narkotiku tirdzniecību, kuru apkarošanai ir nepieciešama nepārtraukta izglītošanās, starptautiskās pieredzes apgūšana un profesionālo spēju attīstīšana.

Atzīmējot Valsts policijas 94.gadadienu Kozlovskis pateicās par darbu ikvienam Latvijas policistam, uzsverot policijas lomu iedzīvotāju drošības uzraudzīšanā, uzsverot, ka drošība ir viena no būtiskākajām cilvēka pamatvajadzībām un Valsts policija ir tā, kas nodrošina Latvijas iedzīvotājiem iespēju dzīvot, strādāt, veidot ģimeni un audzināt bērnus drošā vidē.


"Reizi gadā ir diena, kad mēs visi kopā svinam savus profesionālos svētkus – Policijas dienu. Tā ir diena, kad mēs sakām paldies gan saviem esošajiem, gan bijušajiem kolēģiem. Tā ir diena, kad mums ir iespēja atskatīties uz izvērtēt paveikto un pašiem sev uzsist uz pleca par labi padarītu darbu," uzrunājot policistus, trešdien atzina Kozlovskis.

Ministrs par darbu pateicās gan tiem, kuri ir valsts dienestā, gan tiem, kuri uztur kārtību, strādājot pašvaldības policijā, kā arī specializēto policiju darbiniekiem un Valsts policijas koledžai, kā arī no dienesta atvaļinātajiem likumsargiem.

Kozlovskis arī pauda gandarījumu, ka nupat publiskotā sabiedriskās domas aptauja par otru uzticamāko personu valstī ir atzinusi Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi.

Ministrs atzina, ka lepojas ar tiem policistiem, kuri ar savu darbu apliecina uzticību iekšlietu sistēmai un valstij, kā arī novēlēja policijas darbiniekiem entuziasmu un panākumus turpmākajā darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!