Foto: LETA

Pagaidu vienošanās ar uzņēmumu "V-Traffic" (iepriekš "Vitronic Baltica un Partneri") par fotoradaru darbību joprojām nav noslēgta, jo valstij nav pieņemamas vairākas uzņēmēja prasības, žurnālistiem pirmdien pavēstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija).

Pēc viņa vārdiem, neesot akmenī cirsts, ka šāda vienošanās tiks panākta.

"Pašmērķis nav par katru cenu noslēgt vienošanos, ir konstatētas lietas, kurām mēs nepiekāpsimies, ja netiks panākta vienošanās. Nav akmenī iecirsts, ka mēs to līgumu noslēgsim," teica Kozlovskis.

To, kādas "V-Traffic" prasības valstij nav pieņemamas, Kozlovskis neatklāja. Ministrs norādīja, ka juristi rīpīgi strādā, lai iespējamā vienošanās neradītu valstij nekādas negatīvas sekas.

Kozlovskis uzskata, ka fotoradari ir būtiski nepieciešami, jo laikā, kad tie nedarbojas, ir palielinājies vidējais braukšanas ātrums, kā arī fiksēti vairāki negadījumi. Ministrs arī atzina – ja neizdosies panākt vienošanos par pagaidu fotoradaru darbību, kā arī par to iegādi, valstij būs jārēķinās ar papildu līdzekļiem, lai nodrošinātu ātruma kontroli uz ceļiem.

Radari tika izslēgti 29.septembrī, jo ar privāto partneri tika lauzts līgums, taču policija un Iekšlietu ministrija risina sarunas par pagaidu vienošanos, lai fotoradari turpinātu fiksēt ātruma pārkāpumus, līdz valdība pieņems lēmumu atpirkt vai tomēr nepārņemt mērierīces.

Ja valsts nolems iegādāties radarus, to apsaimniekošanu plānots uzticēt Nodrošinājuma valsts aģentūrai. Valsts plāno iegādāties 57 radarus, no tiem 27 stacionāros, bet pārējos – pārvietojamos.

Latvijā pagājušajā nedēļā, kad nedarbojās fotoradari, avārijās gājuši bojā septiņi cilvēki un notikušas vēl vairākas smagas avārijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!