Foto: LETA

Partija "KPV LV" topošajā Krišjāņa Kariņa (JV) valdībā ekonomikas ministra amatam virzīs Ralfu Nemiro, pirmdien lēmusi "KPV LV" frakcija.

Kā informēja frakcijas "KPV LV" priekšsēdētājs Atis Zakatistovs, uz amatu no frakcijas kandidēja tikai viens kandidāts. Vēlāk frakcijas priekšsēdētāja biedrs Artuss Kaimiņš žurnālistiem atklāja, ka arī viņš tika virzīts kā ekonomikas ministra amata kandidāts, taču viņš atteicās kandidēt.

Kaimiņš neatklāja, kurš viņu virzījis šim augstajam amatam.

Frakcijas sēdē arī lemts par "KPV LV" dalību Kariņa valdībā. 11 deputāti balsoja "par" un četri balsoja "pret". Aldis Gobzems balsojumā nepiedalījās, jo frakcijas sēdi neapmeklēja.

Lai gan frakcijas vadītājs un viņa biedrs atteicās atklāt, kuri deputāti balsojuši "pret" Kariņa valdību, visticamāk, viņu vidū bija Linda Liepiņa, Didzis Šmits un Karina Sprūde. Šie deputāti jau iepriekš paziņoja, ka topošo valdību neatbalstīs.

Vēstīts, ka partijas "KPV LV" pārstāvis Didzis Šmits piektdien atsauca savu kandidatūru ekonomikas ministra amatam. Viņa vietā "KPV LV" Saeimas frakcija pirmdien lēma virzīt Nemiro.

Pirms kļūšanas par Saeimas deputātu Nemiro bija Jelgavas novada pašvaldības deputāts, kā arī biedrības "Sakop vidi!" valdes priekšsēdētājs, SIA "ECB Assets" valdes loceklis un Zvērinātu advokātu biroja "Rebenoks & Vilders" sadarbības partneris.

Nemiro 2009. gadā beidzis Latvijas Universitāti, iegūstot maģistra grāds tiesību zinātnēs.

Premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) jau iepriekš paziņojis, ka viņam nebūtu iebildumu pret "KPV LV" biedra Nemiro kļūšanu par ekonomikas ministru. Kariņš LTV raidījumā "Rīta panorāmā" norādīja, ka šo politiķi vērtē ļoti pozitīvi. Līdz šim Nemiro atstājis iespaidu, ka ir "gaišs, ambiciozs un izrāda lielu gatavību strādāt".

Jau ziņots, ka jaunveidojamās valdības darba sanāksmē pirmdienas rītā ir pabeigts darbs pie valdības deklarācijas, sadarbības līguma un fiskālās disciplīnas līguma.

Plānots, ka trešdienas rītā jaunās valdības pārstāvji pulcēsies Saeimā, lai parakstītu visus sadarbības dokumentus. Pēc dokumentu parakstīšanas varētu sekot Saeimas balsojums par valdību.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Valsts prezidents Vējonis 7. janvārī pēc tikšanās ar partiju apvienības "Jaunā Vienotība" premjera amata kandidātu Kariņu nolēma uzticēt valdības veidošanu tieši "Jaunās Vienotības" izvirzītajam Ministru prezidenta amata kandidātam.

Jāatgādina, ka jau sešpadsmito nedēļu norisinās valdības veidošanas sarunas. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja Jaunās konservatīvās partijas līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi. Arī "KPV LV" līdera Alda Gobzema, kuru prezidents nominēja 26. novembrī, centieni nevainagojās panākumiem. Kā trešo premjera amata kandidātu Vējonis nominēja Kariņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!