Foto: DELFI

Saeimas "KPV LV" frakcija trešdien lems par deputāta Artusa Kaimiņa atstādināšanu no frakcijas priekšsēdētāja biedra amata, portālam "Delfi" apstiprināja pats politiķis.

"Arī man ir pārsteigums, redzot šodienas darba kārtībā frakcijas sēdē šādu jautājumu, šis jautājums jau virmo jau no pirmdienas," skaidroja Kaimiņš. No plašākiem komentāriem deputāts atturējās, norādot, ka grib sagaidīt frakcijas sēdi un redzēt, kas tajā notiks.

Par motivāciju iekļaut šo punktu frakcijas sēdes darba kārtībā Kaimiņš aicināja sazināties ar frakcijas priekšsēdētāju Ati Zakatistovu.

Par nesaskaņām "KPV LV" frakcijā tiek runāts jau kādu laiku. Jāatgādina, ka Ziemassvētku brīvdienās Kaimiņš nāca klajā ar paziņojumu, kurā aicināja atteikties no "KPV LV" līdera Alda Gobzema kā iekšlietu ministra amata kandidāta. Vēlāk Gobzems pats atteicās no iekšlietu ministra amata un partija lēma šim amatam virzīt citu kandidātu – Sandi Ģirģenu.

Pats Gobzems vairākas reizes publiski paudis, ka nebalsos "par" topošo Krišjāņa Kariņa (JV) valdību.

Jāatgādina, ka jau piecpadsmito nedēļu norisinās valdības veidošanas sarunas. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja Jaunās konservatīvās partijas līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi. Arī "KPV LV" līdera Gobzema, kuru prezidents nominēja 26. novembrī, centieni nevainagojās panākumiem. Kā trešo premjera amata kandidātu Vējonis nominēja Kariņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!