Foto: LETA

Partijas "KPV LV" Saeimas frakcija, pirms valdībā tiks skatīts jautājums par Indriķa Muižnieka apstiprināšanu Latvijas Universitātes (LU) rektora amatā, uzklausīs gan izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP), gan Muižnieka viedokli, portālu "Delfi" informēja frakcijā.

Pēc abu viedokļu uzklausīšanas partijas frakcija kopā ar tās ministriem – iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu, ekonomikas ministru Ralfu Nemiro un labklājības ministri Ramonu Petraviču – lems par savu pozīciju saistībā ar Muižnieka atkārtotu apstiprināšanu LU rektora amatā.

Partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens uzsvēra, ka pirms lēmuma izdarīšanas frakcija vēlas uzklausīt abu pušu viedokļus un argumentus.

"LU ir nozīmīgs balsts mūsu izglītības sistēmā, tāpēc jebkurš jautājums attiecībā uz to ir jāpieņem ļoti rūpīgi izsverot argumentus. Līdz šim plaši ir izskanējuši dažādu pušu viedokļi publiskajā telpā, ja mēs pieņemtu lēmumu, balstoties uz tiem, tad tas būtu ļoti vispusīgi, tomēr mēs vēlamies iedziļināties problēmā," turpināja Pucens.

Ar Muižnieku frakcija tiksies nākamnedēļ, 5. augustā, bet ar Šuplinsku – 12. augustā.

Kā ziņots, Šuplinska informēja, ka viņas rekomendācija būs neapstiprināt Muižnieku LU rektora amatā, bet gala lēmuma pieņemšana tiks atstāta valdības ziņā, kurai tikšot nodots Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) atzinumus par konstatētajiem pārkāpumiem.

Iepriekš IKVD vadītāja Inita Juhņēviča pastāstīja, ka dienests pārbaudē konstatējis nepilnības LU Satversmes pārstāvju ievēlēšanas procedūrā, noteiktu ievēlēšanas procesu reglamentējošu dokumentu neesamību un termiņu neievērošanu.

Pirmo balsojumu par Muižnieku pavadīja skandāls un pretrunīgi vērtējumi. 24.maijā LU Satversmes sapulcē Muižnieks savāca 141 balsi, bet 143 nobalsoja pret viņu. Muižnieka pasludināšana par ievēlētu pie šāda balsu sadalījuma raisīja neizpratni daļā sabiedrības. Pēc tam tika rīkots atkārtots balsojums, kurā uzvarēja Muižnieks.

LU prorektore Ina Druviete uzsvērusi, ka LU rektora vēlēšanas ir notikušas atbilstoši likumam, LU Satversmei un tās bijušas tiesiskas, demokrātiskas, atklātas un pilnībā leģitīmas, tādēļ Šuplinska tiek aicināta rektora Muižnieka kandidatūru virzīt apstiprināšanai rektora amatā valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!