Foto: LETA
Saeimas "KPV LV" frakcijas iekšējo neatrisināto jautājumu dēļ politiskais spēks ikgadējās ārpolitikas debatēs nepaudīs kopīgu viedokli, apliecināja frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs.

Ņemot vērā, ka šobrīd "frakcija sašūpojusies" un atrodas pārmaiņu stāvoklī, tas ir vienīgais politiskais spēks, kurš ceturtdien ikgadējās ārpolitikas debatēs ar vienotu viedokli netiek pārstāvēts.

Paredzēts, ka debatēs piedalīsies Aldis Gobzems ("KPV LV") un Didzis Šmits ("KPV LV"), taču viņi pārstāvēs savu personīgo viedokli, nevis frakcijas.

Kā skaidroja Zakatistovs, frakcijai vēl ir jāsaprot, kā tās pārstāvji nākotnē uzstāsies plenārsēdēs. Plānots, ka nākamajā frakcijas sēdē, kas norisināsies trešdien, tiks rasti sadarbības mehānismi.

Ziņots, ka Saeimā ceturtdien norisinās ikgadējās ārpolitikas debates, kurās deputātiem par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības jautājumos ziņo ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Tāpat ziņots, ka trešdien noslēdzās gandrīz sešpadsmit nedēļas ilgušais valdības veidošanas process. Saeima ārkārtas sēdē trešdien apstiprināja Krišjāņa Kariņa (JV) Ministru kabinetu. Līdz ar jauno valdību izveidojusies arī neikdienišķa situācija parlamentā, radot oficiālu koalīcijas opozīciju.

"Par" valdību balsoja 61 deputāts no "Jaunās Vienotības", "Attīstībai/Par!", Jaunās konservatīvās partijas (JKP), "KPV LV" un Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA). "Pret" balsoja 39 deputāti – visi "Saskaņas" un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti, kā arī pieci parlamentārieši no "KPV LV": Aldis Gobzems, Linda Liepiņa, Didzis Šmits, Karina Sprūde un Iveta Benhena-Bēkena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!