Foto: DELFI

Politiskā partija "KPV LV" gatava arī turpmāk piedalīties valdības veidošanas sarunās, žurnālistiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni apliecināja partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Pēc tikšanās Zakatistovs savos komentāros žurnālistiem bija skops. Viņš paskaidroja, ka viņš kā jebkuras partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs ar Valsts prezidentu pārrunājis politisko situāciju, problēmas un iespējamos risinājumus, taču sīkāk atklāt sarunas saturu politiķis nevēlējās.

Zakatistovs norādīja, ka viņa sakāmais bija domāts "prezidenta ausīm", piebilstot, ka nedomā, ka tas būtu šobrīd jāatklāj. "Es savu viedokli izteicu prezidentam, ceru, ka viņš to ņems vērā," sacīja politiķis. Viņš vairākkārt uzsvēra, ka tā ir Valsts prezidenta izvēle.

Jau vēstīs, Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien, 11. decembrī, tiekas ar 13. Saeimā ievēlēto partiju frakciju vadītājiem, lai pārrunātu politisko spēku redzējumu par valdības veidošanu un turpmākos soļus, liecina Valsts prezidenta darba kārtība.

Šīs tikšanās seko pēc Vējoņa lēmuma sagatavot rīkojumu, ar kuru atzīs par spēku zaudējušu savu aicinājumu Aldim Gobzemam ("KPV LV") veidot Ministru kabinetu. Vējonis norādīja, ka vēl aizvien vērojamas partiju un personu ambīciju izpausmes, otrajā vietā atstājot valsts intereses. Tas neveicinot iespējas panākt vienošanos par atbalstu vienam Ministru prezidenta amata kandidātam.

Prezidents iepriekš neatklāja, vai nākamais premjera amata kandidāts būs no politiskām partijām vai "no malas", tas būs atkarīgs no sarunu gaitas.

Jāatgādina, ka jau desmito nedēļu nav skaidrības par topošās valdības aprisēm. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja Jaunās konservatīvās partijas līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi. Arī Gobzemam, kuru prezidents nominēja 26. novembrī, neizdevās izveidot valdību.

Tagad tiek gaidīts, ka prezidents nominēs trešo premjera amata kandidātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!