Foto: LETA

"KPV LV" kā galējo risinājumu neizslēdz iespēju aiziet no koalīcijas, izriet no partijas valdes locekļa Jurģa Miezaiņa sacītā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Panorāma".

Partijas "KPV LV" valde trešdienas, 5. maija, vakarā ir vēlreiz nosūtījusi lūgumu Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) atcelt no amata bijušo partijas biedru, ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu, kurš pievienojies Nacionālajai apvienībai. "KPV LV" uzsver, ka ministra tālākā palikšana amatā ir koalīcijas līguma pārkāpums, jo viņš pievienojies citai partijai.

Kā galējo risinājumu partija neizslēdz aiziešanu no koalīcijas. "Šādas iespējas nav izslēgtas. Vēlme ir rast viskorektāko veidu attiecībā pret valsti. Ir jāsaprot, ka ir kaut kāda kārtība, kādā mēs sadarbojamies vai nesadarbojamies," norādīja "KPV LV" valdes loceklis.

Tikmēr Jaunā konservatīvā partija (JKP) ar premjeru tikās pirms nedēļas. JKP valdes loceklis Krišjānis Feldmans, kurš protokolējis sarunu, norādīja, ka tikšanās laikā neesot nekas runāts par kādu konkrētu amatu pārdali.

JKP sagaida, ka koalīcijas līgumā noteikums par ministru piederību konkrētām partijām tiktu atcelts vai arī jaunizveidojusies situācija tiks leģitimizēta. "Krīzes laikā intrigas ņem virsroku, un premjera ieskatā visas lietas jārisina visiem, ne viņam. Uzņēmumā tāpēc ir vadītājs, kurš palīdz, nevis šķeļ kolektīvu. Kariņam vajadzētu saprast, vai ir gatavs piedalīties problēmu risināšanā, vai izlikties, ka ir Baltais tēvs, kurš nav nekur iesaistījies," sacīja Feldmans.

Jau ziņots, ka premjers LTV raidījumā "Rīta Panorāma" uzsvēra, ka viņa vadītā valdība ir rīcībspējīga. Kariņš partiju domstarpības saista ar pašvaldību vēlēšanu tuvumu.

Taujāts, kādus konkrēti soļus spers izejai no aktuālajām domstarpībām koalīcijā, Kariņš norādīja, ka publiski savus plānus neatklāšot, taču strādāšot, lai nodrošinātu mieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!