Foto: LETA

Tagadējais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens ir viens no partijas "KPV LV" priekšsēdētāja kandidātiem, piektdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Šo informāciju laikrakstam apstiprinājis Sanda Ģirģena brālis Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens.

Atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, laikraksts vēsta, ka Sandi Ģirģenu partijas vadītāja amatam varētu virzīt arī kā potenciālo premjera kandidātu tālākā nākotnē.

Savukārt laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze" vēsta, ka "KPV LV" biedru kopsapulcē 8. februārī tiks lemts par Artusa Kaimiņa izslēgšanu no paša dibinātās partijas.

Jau vēstīts, ka partijas "KPV LV" Saeimas frakcija trešdien, 8. janvārī, nolēma no tās sastāva izslēgt Saeimas deputātus Kaimiņu un Aldi Blumbergu.

Kā norāda frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens, šis jautājums aktualizējies, ņemot vērā abu deputātu ilgstošu Saeimas frakcijas darba ignorēšanu.

"Mēs jau sen nejūtam šos deputātus kā frakcijas komandas spēlētājus un biedrus. Jā, viņi ar savu balsojumu Saeimā ir uzticīgi valdības koalīcijai, bet ne partijai un tās darbam Saeimas frakcijā. Kāda biedra izslēgšana vienmēr ir emocionāli grūts lēmums, bet uzskatām šo lēmumu par atbilstošu esošajai situācijai, kas ilgtermiņā stiprinās "KPV LV" kā partiju un sekmēs lielāku vēlētāju uzticēšanos.

Šobrīd partijai ir izveidojusies jauna, spēcīga komanda, kas sevi ir labi pierādījusi darbos. Ar šo lēmumu mēs spēcinām to un apliecinām, ka "KPV LV" vairs nav "viena vai dažu cilvēku" partija," sacījis Pucens.

Turpmāk "KPV LV" Saeimā darbosies 10 deputātu sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!