Foto: DELFI

Partijas "KPV LV" mēra amata kandidāts gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās būs Saeimas deputāts Ralfs Nemiro, pirmdien, 29. jūnijā, žurnālistus informēja politiskā spēka līderis Atis Zakatistovs.

Nemiro kā galvaspilsētas mēra amata kandidātu pieteica pirmdien "KPV LV" rīkotajā pasākumā, vienlaikus sabiedrību iepazīstinot ar vēlēšanu programmu un saraksta līderiem.

Zakatistovs savā uzrunā akcentēja, ka šis ir laiks, kad saistībā ar Covid-19 pandēmiju ir jābūt gataviem nedrošībai. "Mūsu programmas mērķis ir nodrošināt, ka cilvēks pats ar savu darbu var pabarot savu ģimeni," pauda politiķis.

"Mums šeit nav Artusa Kaimiņa un Alda Gobzema. Šīs odiozās, spilgtās un pretrunīgās personas vairs nav kopā ar mums organizācijā. Partijas iekšienē šīs abas personības mēs saucām par solistiem," uzrunā akcentēja Zakatistovs, norādot, ka abi politiķi ar savu individuālo darbību iepriekš ir radījuši apjukumu. Turpretī tagad partijai, pēc politiķa teiktā, ir prognozējama komanda, vīzija par galvaspilsētas attīstību, kā arī piemēroti cilvēki Rīgas domes vadībai.

Mēra amata kandidāts Nemiro norādīja, ka korupcijas jaunais vārds ir ārpakalpojums, ko mēdz izmantot, piemēram, pašvaldības uzņēmumi "Rīgas namu pārvaldnieks" un "Rīgas satiksme". "Vai "Rīgas karte" ir korupcija? Nē, tas ir ārpakalpojums, kas mums vienmēr ir maksājis ļoti dārgi. Tādēļ mēs redzam, ka ārpakalpojums ir jāsniedz tikai pašā galējā nepieciešamībā, ja to nespēj izdarīt Rīga pati," uzsvēra politiķis.

Viņš sola strādāt, lai samazinātu komunālos rēķinus, sakārtotu rīdzinieku iekšpagalmus, kā arī attīstīt sporta un atpūtas iespējas galvaspilsētas iedzīvotājiem.

Vēlēšanās no "KPV LV" saraksta kandidēs arī jurists Krišs Lipšāns, kurš pilda Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāra pienākumus, jaunā zinātniece un doktora grāda kandidāte socioloģijā Jūlija Stare, kā arī uzņēmējs Vasilijs Nilovs.

Partija savā vēlēšanu programmā sola rūpīgi un caurredzami plānot ilgtermiņa attīstību, nodrošinot rīdzinieku iesaisti lēmumu pieņemšanā, bet mājokļu un transporta jomā politiskais spēks nodrošinās iedzīvotājiem tiesības zināt, kā veidojas cenas gan par komunālajiem pakalpojumiem, gan sabiedrisko transportu.

Kā svarīgāko uzdevumu pēc Covid-19 pandēmijas "KPV LV" uzsver darbavietu radīšanu. "Kopā veidosim Rīgas eksportspēju un attīstīsim tūrismu. Tās nebūs tikai viesnīcas. Tie būs restorāni, frizētavas, kultūras un izklaides iestādes, taksometru pakalpojumi un desmitiem citu nozaru," teikts partijas programmā.

Vienlaikus "KPV LV" vēlas nodrošināt, ka ikvienam bērnam ir jābūt pašvaldības apmaksātai vietai bērnudārzā, kā arī jābūt pieejamai bezmaksas pamata, vidējai un profesionālajai izglītībai. Tāpat partija sola samazināt rīdzinieku maksājumu slogu un veidot taisnīgu mājokļu un enerģētikas politiku.

"Drošas vides veidošana nav iespējama bez līdzekļu pārdales par labu jums – zemo algu palielināšanai, pabalstiem un pakalpojumiem. Šie līdzekļi tiks iegūti, atsakoties no ārpakalpojumiem, kuru aizsegā šobrīd milzīgi līdzekļi aizplūst uz privātiem uzņēmumiem. Mēs vienkāršosim Rīgas attīstības plānošanu, kurā patlaban viena ierēdņa darbu dara pieci," uzsver partija.

Tāpat "KPV LV" sola stiprināt fizisko drošību sabiedriskās vietās un mājoklī, kā arī nodrošināt pārkāpumu prevenciju.

Nemiro parlamentā vada Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju, bet pirms tam ieņēma ekonomikas ministra amatu. Viņš 16. martā pieņēma lēmumu atkāpties no ministra amata, kas sekoja trīs dienas pēc Satversmes aizsardzības biroja (SAB) paziņojuma par politiķim piešķirtās pielaides valsts noslēpumam anulēšanu.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks 29. augustā. Trīs iepriekšējās balsošanas dienās vēlēšanu iecirkņi būs atvērti dažas stundas. Partijām kandidātu saraksti vēlēšanām jāiesniedz no 14. līdz 20. jūlijam.

Savukārt vēlēšanu oficiālais aģitācijas periods būs spēkā no 7. jūlija līdz 29. augustam.

Saeima šā gada sākumā lēma atlaist Rīgas domi. Vēlēšanu datums gan divas reizes ticis pārcelts saistībā ar Covid-19 izplatības mazināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!