Foto: LETA

Sestdien, 28. martā, notikusi partijas "KPV LV" atkārtota biedru sapulce, kurā vēlreiz apstiprinātas izmaiņas statūtos un ievēlēta jauna valde, portālu "Delfi" informēja partijas pārstāvji.

Partija norāda, ka 8. februāra kopsapulces lēmums par valdes ievēlēšanu vēl nav reģistrēts Uzņēmumu reģistrā (UR). Tādēļ ar sestdienas kopsapulci politiskais spēks ir izpildījis UR prasības.

Paziņojumā medijiem teikts, ka kopsapulces lēmumi ir pieņemti tiesiski, vienlaikus ievērojot visus piesardzības pasākumus, uz vietas esot deviņiem biedriem ar 96 pilnvarām.

"Līdzīgi kā Saeima ir noteikusi lēmumu pieņemšanas procesu krīzes apstākļos un sēdes rīkošanu klātienē jaunnedēļ, tikpat atbildīgi rīkojamies arī mēs kā partija, nenovilcinot lēmumu pieņemšanu un nodrošinot mūsu rīcībspēju. Mēs apzināmies savu lomu – esam daļa no krīzes risinājumu ķēdes, tāpēc arī pieņēmām atbildīgu lēmumu par biedru sapulces rīkošanu klātienē, lai līdz galam izpildītu UR prasības," pauda "KPV LV" Saeimas frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs.

Savukārt Saeims deputāts Ēriks Pucens norāda, ka atkārtotu kopsapulci ir sasaukusi desmitā daļa partijas biedru, bet atbilstoši partijas statūtiem un normatīvajiem aktiem, kas regulēt partiju darbību, to nebija iespējams rīkot attālināti. "Vienlaikus partija rīkojās atbildīgi un tika pieņemts lēmums izvairīties no biedru pulcēšanās, aicinot tos deleģēt savu balsi ar pilnvaru starpniecību. Sapulcē klātienē nepiedalījās neviens pašizolējies biedrs, ieskaitot valdības ministrus un Saeimas deputātus," sacīja politiķis.

Klātesošajiem bija jāaizpilda anketas, lai apliecinātu, ka pēdējo 14 dienu laikā nav bijuši ārvalstīs, nav bijis kontakts ar jaunā koronavīrusa inficētajām personām un ka jūtas veseli.

Biedru sapulce tika noturēta ar identisku dienaskārtību kā 8. februāra kopsapulcē, pieņemot tos pašus lēmumus par izmaiņām statūtos, partijas valdi deviņu cilvēku sastāvā un valdes sastāvu.

Par partijas priekšsēdētāju apstiprināja Zakatistovu, bet valdes locekļa amatus ieņems bijušais ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, labklājības ministre Ramona Petraviča un Pucens.

Tāpat valdē tika apstiprināts ekonomikas ministra amata kandidāts Jānis Vitenbergs un Saeimas deputātes Ieva Krapāne, Iveta Benhena-Bēkena, kā arī Alojas novada domes deputāts Māris Možvillo un Jelgavas pilsētas domes deputāts Lauris Zīvertu.

Iepriekš taujāts par to, vai kopsapulce būtu jāatceļ Covid-19 izplatības dēļ, Pucens skaidroja, ka sanāksmi ir sasaukuši 60 biedri, tāpēc citiem partijas pārstāvjiem to neesot iespējams atcelt.

Jau vēstīts, ka Zakatistovs akcentēja, ka UR lēmuma dēļ par iepriekšējās kopsapulces rezultātu nereģistrēšanu "KPV LV" ir nostādīta dīvainā situācijā. UR lēmumu partija ir pārsūdzējusi. "Uzņēmumu reģistrs ir sabotējis partijas darbību, interpretējot likumu pretēji precedentiem pagātnē," norādīja Zakatistovs.

Viņš pauda, ka nezina iestādes motivāciju, bet "skaidri zina", ka UR atrodas tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) pārraudzībā.

Kā ziņots, UR noteicis, ka partijas "KPV LV" 8. februāra atkārtotā biedru sapulce nebija lemttiesīga, tāpēc UR noteicis termiņu – 20. aprīli – trūkumu novēršanai jeb jaunas sapulces sasaukšanai.

Tāpat vēstīts, jaunā koronavīrusa izraisītā slimības Covid-19 izplatības dēļ noteikti dažādi ierobežojumi, kas gan tieši neattiecas uz politisko partiju sanāksmēm iekštelpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!