Foto: LETA

"KPV LV" un opozīcijas deputāti rosina likuma grozījumus, lai valdībai uzdotu izstrādāt kārtību, kā sabiedriskā ēdināšana varētu notikt ārtelpās un kā atvērt visas tirdzniecības vietas "atbilstoši drošības nosacījumiem".

Šādus rosinājumus iesnieguši "KPV LV" Saeimas frakcijas jeb partijas "Par cilvēcīgu Latviju" deputāti Kaspars Ģirģens, Māris Možvillo, Ralfs Nemiro, Ieva Krapāne, Ivars Puga un Ēriks Pucens.

Atsevišķi šādus rosinājumus, aicinot kārtību izstrādāt vēl īsākā termiņā, iesniegušas arī Saeimas pie frakcijām nepiederošās deputātes, partijas "Likums un kārtība" (LK) pārstāves Karina Sprūde, Jūlija Stepaņenko un Ļubova Švecova.

"KPV LV" deputāti rosina noteikt, ka Ministru kabinetam (MK) vienas nedēļas laikā pēc šo grozījumu stāšanās spēkā ir jānosaka kārtību, kādā tiek nodrošināta visu tirdzniecības vietu darbības atjaunošana, "ievērojot drošas tirdzniecības koncepciju".

Tāpat valdība vienas nedēļas laikā būtu jānosaka epidemioloģisko drošības noteikumu kārtība, kādā tiek nodrošināta sabiedriskajai ēdināšanai iespēja sniegt savus pakalpojumus āra terasēs, rosina deputāti, kuri pārstāv PCL.

Pie frakcijām nepiederošās deputātes līdzīgi rosina noteikt, ka MK piecu darba dienu laikā pēc grozījumu spēkā stāšanās dienas jānosaka kārtība, kādā tiek nodrošināta visu tirdzniecības vietu darbības atjaunošana, "ievērojot drošas tirdzniecības koncepciju".

Tāpat Sprūde, Stepaņenko un Švecova rosina noteikt, ka valdībai desmit darba dienu laikā pēc grozījumu spēkā stāšanās dienas būtu jānosaka kārtība, kādā tiek nodrošināta sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju darbība, atļaujot sniegt ēdināšanas pakalpojumus ārtelpās, "ievērojot veselības drošības protokolu".

Šādi politiķu ierosinājumi seko, lai arī epidemiologi un medicīnas jomā strādājoši brīdina, ka Latvijā pastāv Covid-19 jaunā celma būtiskas izplatīšanās draudi, tāpēc spēkā esošos ierobežojumus mazināt nevajagot.

Opozīcijas deputātes rosina noteikt, ka MK būtu vienu reizi mēnesī jāsniedz Saeimai ziņojums par epidemioloģiskās drošības draudiem saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību un par valdības pieņemto lēmumu ietekmi uz Covid-19 saslimstības rādītājiem un tautsaimniecību.

Kā ziņots, Saeimai būs jālemj gan par šiem, gan citiem likumprojekta galīgajam lasījumam iesniegtajiem priekšlikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!