Foto: LETA

"KPV LV" frakcijā ceturtdienas vakarā viesojās tiesībsargs Juris Jansons, novēroja portāls "Delfi". Politiķi uzklausījuši Jansona redzējumu par prezidenta iespējām ietekmēt parlamenta darbu.

Pēc Saeimas sēdes ap pulksten 17 "KPV LV" frakcijas deputāti sanāca uz sēdi, tajā politiķus ar klātbūtni pagodināja tiesībsargs Jansons.

Sēdei vēl nebeidzoties, Jansons "KPV LV" frakcijas sēdi pameta. Viņš žurnālistiem atklāja, ka politiķus iepazīstinājis ar savu redzējumu par Valsts prezidenta iespējām ietekmēt parlamenta darbu. "Es redzu, ka prezidenta institūts var daudz efektīvāk izmantot savu iespēju un faktiski kontrolēt, kā mums tiek ieviesti un izpildīti likumi," norādīja tiesībsargs.

Vaicāts, vai viesojies vēl pie kādas partijas, Jansons norādīja, ka neviens cits politiskais spēks viņu nav aicinājis.

"Artuss Kaimiņš ["KPV LV"] mani uzrunāja kā Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētājs, pastāstīt par vīziju un redzējumu," skaidroja Jansons.

Tiesībsargs atzina, ka būtu gatavs kandidēt Valsts prezidenta amatam.

Ziņots, ka LTV trešdien vēstīja, ka "KPV LV" kā savu prezidenta amata kandidātu apsver piedāvāt stomatoloģi Alēnu Butkēviču.

Saskaņā ar LTV rīcībā esošu informāciju, Saeimas frakcija ceturtdien, 11. aprīlī, uzklausīja potenciālo prezidenta amata kandidāti ar videokonferences palīdzību, jo viņa pašlaik atrodas ārpus Latvijas.

Alēna Butkēviča ir medicīnas zinātņu doktore un viņai pieder zobārstniecības un mutes higiēnas prakse SIA "Dr.Butkēvičas zobārstniecības prakse".

Jau ziņots, ka Latvijas Zaļā partija paziņojusi, ka vēlas virzīt augstajam amatam pašreizējo Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, savukārt trīs koalīcijas partijas kā savu kandidātu nosaukušas Egilu Levitu. Savu konkurentu sola arī partija "Saskaņa", taču pagaidām nevienu konkrētu vārdu nav nosaukusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!