Foto: LETA
AS "Latvijas Krājbankas" ("Krājbankas") darbības apturēšana radījusi problēmas atsevišķām pašvaldībām, kurām tajā bija norēķinu konti.

Latvijas Pašvaldību savienība ir apzinājusi vismaz desmit tādas pašvaldības, datu apkopošana turpinās, pastāstīja LPS priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis. Problēmas ir radušās gan vairākām mazajām pašvaldībām, gan arī Rīgas domei un Daugavpils domei, kuru līdzekļi glabājas vairākās bankās.

Jau ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pirmdien nolēma apturēt visu "Krājbankas" finanšu pakalpojumu sniegšanu.

Kā informēja FKTK, šāds lēmums pieņemts, jo bankā konstatēts līdzekļu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra.

FKTK nolēmusi apturēt arī "Krājbankas" valdes un padomes darbību un iecelt bankā FKTK pilnvarnieku grupu, kas veic bankas pārvaldīšanu un ir pārņēmusi valdes un padomes tiesības. Par pilnvarnieku grupas vadītāju iecelts FKTK priekšsēdētājas vietnieks Jānis Brazovskis.

FKTK uzsver, ka līdz ar šo lēmumu ir atcelts lēmums par ierobežojumu uzlikšanu darījumiem bankā virs 100 000 eiro apmērā, bet bankas klientiem norēķini vispār netiek veikti. Par noguldījumu pieejamību FKTK paziņošot atsevišķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!