Foto: DELFI

Krāpšana Ogres pašvaldības aģentūrā "Ogres namsaimnieks" saistīta ar cenu aptaujas veikšanu par kādu aģentūras pasūtījumu - šīs aptaujas rezultātā tika izvēlēts fiktīvs uzņēmums, kurš faktiski nevarēja izpildīt nekādus pasūtījumus, pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica.

VP pagājušā nedēļā paziņoja, ka tā ieguva informāciju par iespējamu naudas izkrāpšanu 90 961 eiro apmērā pašvaldības uzņēmumā. Veicot izmeklēšanu, policija noskaidroja, ka, visticamāk, izkrāptie naudas līdzekļi tiek legalizēti, tos pārskaitot uz trešo personu bankas kontiem.

Izmeklēšanā pagājušā nedēļā policija kopumā aizturējusi 11 personas, no kurām trīs ir pašvaldības uzņēmuma vadoša līmeņa darbinieki. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka starp aizturētajiem ir aģentūras vadītājs Aigars Briedis un Inženiertīklu pārvaldes vadītājs Vjačeslavs Paramonovs.

Sākotnēji aizdomās par noziedzīgo nodarījumu trīs vīriešiem tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Šobrīd apcietinājumā atrodas divi vīrieši, jo vienu tiesa atbrīvoja pret 30 000 eiro drošības naudu. Kā vēsta portāls "pietiek.com", šī persona ir Paramonovs.

Pārējām astoņām personām pašlaik piemērots statuss - persona pret kuru sākts kriminālprocess.

Jurēvica šodien pastāstīja, ka pārējās lietā iesaistītās astoņas personas nav "Ogres namsaimnieks darbinieki", bet ir personas, kuras tika iesaistītas krāpšanas īstenošanā. Šīs personas, tajā skaitā, saņēma izkrāptos naudas līdzekļus savos kontos.

Jau ziņots, ka policijā sākts kriminālprocess par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai, ja to izdarījusi organizēta grupa. Tāpat sākts kriminālprocess par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā vai, ja to izdarījusi organizēta grupa.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki kopumā veica 15 kratīšanas vairākās adresēs Rīgas reģionā, kuru laikā izdevās iegūt vairākus priekšmetus ar iespējamu pierādījumu nozīmi - dažādus dokumentus, informācijas datu nesējus, zīmogus, skaidras naudas līdzekļus, kā arī divus ieročus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!