Foto: LETA

Policija sestdien notikušo protesta akciju krastmalā nemēģināja pārtraukt, lai neradītu situācijas eskalāciju, atzina Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

olicija ar kārtības nodrošināšanu veiksmīgi tikusi galā, lai gan pasākumā netika ievērota distancēšanās un citas noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības, akcija netika pārtraukta, lai neradītu situācijas eskalāciju.

Policija konstatējusi desmitiem administratīvu pārkāpumu, taču Krapsis piebilda, ka noformēto administratīvo pārkāpumu skaits, visticamāk, augs, jo policija turpina analizēt likumsargu uzņemtos videomateriālus. Tāpat kriminālpolicija turpina vērtēt sociālajos tīklos paustos aicinājumus, kas robežojas ar kriminālatbildību.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā pauda, ka patlaban sākti vairāk nekā 30 administratīvie procesi autovadītājiem par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem krastmalā.

14 no tiem ir par skaņas signāla neatļautu izmantošanu, tāpat ir vairāki par viedierīču lietošanu braukšanas laikā un vēl vairāki par ceļa zīmju vai ceļa apzīmējumu neievērošanu.

Jau ziņots, ka sestdien divās savstarpēji nesaistītās sapulcēs pie Brīvības pieminekļa un 11.novembra krastmalā, kuras rīkoja biedrība "Stabilitātei - Jā!" un Vides aizsardzības kluba prezidents Arvīds Ulme, pulcēja vairāk nekā valstī patlaban atļautos 25 cilvēkus.

Abos pasākumos daļa cilvēku bija atnākuši ar sejas maskām, bet galvenokārt sanākušie tās nelietoja. Liela daļa arī neievēroja distancēšanās prasību. Likumsargi centās iedzīvotājus izklīdināt ar skaļruņos atskaņotiem aicinājumiem nepulcēties un nekavējoties izklīst, pretējā gadījumā solot saukt pie likumā paredzētās atbildības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!