Foto: Scanpix

Šonakt pulksten 01.54 VUGD saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Grāveru pagastu, kur ar atklātu liesmu dega saimniecības ēka 140 kvadrātmetru platībā, "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

No liesmām tika izglābta šķūņa piebūve, kā arī kūts daļa.

Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās saimnieks no ēkas izglāba govi, vērsi, trīs teļus un cūku.

Pulksten 4.54 ugunsgrēks tika ierobežots, šobrīd dzēšanas darbi notikuma vietā turpinās.

Ceturtdien pulksten 08.50 VUGD saņēma izsaukumu uz Aglonas ielu Rīgā, kur trīs stāvu izglītības iestādes otrajā stāvā bija izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg piekaramie griesti un aiz sienas caurule viena kvadrātmetra platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas pašu spēkiem evakuējās 140 cilvēki, bet divi nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem.

Pulksten 10.25 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega sodrēji ēkas dūmvadā, sadzīves mantas, kokmateriāli, četras vieglās automašīnas, traktors, elektroinstalācija, elektrolīnijas balsts, elektrokabelis un skaidas, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un atkritumi.

VUGD kopumā saņēma 46 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!