Lielveikalu tīkla īpašniece SIA "Mego" novembra sākumā iecerējusi atklāt veikalu arī Krasta ielā Rīgā, informēja kompānijas mārketinga direktors Modris Šķēls. Viņš pauda, ka kopējās lielveikalā paredzētās investīcijas ir 2,5 miljoni latu, tajā skaitā ēkā tiks ieguldīti divi miljoni latu, bet pārējais - veikala aprīkojumā.
Šķēls atzina, ka šis būs "Mego" lielākais veikals no līdz šim esošajiem 14 veikaliem, no kuriem patlaban lielākais ir "Mego Max" Ulmaņa gatvē ar kopējo platību aptuveni trīs tūkstoši kvadrātmetru.

Savukārt Krasta ielā topošā lielveikala kopējā platība iecerēta 6,2 tūkstoši kvadrātmetru, tajā skaitā tirdzniecības platība būs 3,6 kvadrātmetri. Iecerēts, ka tirdzniecības lielveikalu dienā apmeklēs 3,5-5 tūkstoši klientu. Paredzēts, ka ēkas pirmajā stāvā būs pārtikas preces, bet otrajā stāvā būs plaša patēriņa saimniecības preces. Savukārt ēkas trešajā stāvā plānots izvietot kompānijas galveno biroju.

Šķēls pauda, ka līdz šim "Mego" administrācija bija izvietota divās vietās - Klīveru ielā un "Mego Max" veikalā, bet turpmāk galvenais birojs būs vienuviet Krasta ielā. Šķēls kā galvenās priekšrocības salīdzinājumā ar Krasta ielā jau esošajiem lielveikaliem norādīja veikala atrašanās vietu. "Mūsu veikals būs ērts tiem braucējiem, kas no darba dodas virzienā uz Ķengaragu, Purvciemu, Ogri, Salaspili un nebūs jābrauc uz otru pusi, lai nokļūtu, piemēram, "Molā" vai "Krasta centrā,"" viņš norādīja.

Šķēls atzina, ka jaunā lielveikala "Mego" lielākais konkurents būs Krasta ielas otrajā pusē esošais tirdzniecības lielveikals "Mols". Savukārt lielveikals "Krasta centrs" netiek uztverts kā nopietns konkurents. "Uzskatām, ka mūsu produkts būs interesantāks," viņš pauda.

Pēc "Mego" mārketinga direktora rīcībā esošās neoficiālās informācijas, Krasta ielas pusē, kur atradīsies "Mego" lielveikals, vairs neviens tirdzniecības centrs nav paredzēts. Šķēls teica, ka jau 20.septembrī "Mego" iecerējis tirdzniecības veikalu atklāt arī Imantā (bijušajā lielveikalā "Viļņa"). Šā veikala tirdzniecības platība iecerēta 1,2 tūkstoši kvadrātmetru.

Patlaban "Mego" veikalu tīklā ir 14 veikali, no kuriem divi atrodas Daugvpilī, bet pārējie Rīgā. Šķēls pieļāva, ka līdz gada beigām bez jau minētajiem veikaliem tiks atklāts vēl viens "Mego" veikals Rīgā un viens ārpus tās.

Jau vēstīts, ka šogad "Mego" iecerējis sasniegt vismaz 15 miljonu latu apgrozījumu, iepriekšējā gada apgrozījumu pārsniedzot divkārt. Pērn veikalu tīkls "Mego" stradāja ar 4415 latu peļņu, bet neto apgrozījums bija 5,2 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!