Foto: PantherMedia/Scanpix

Bijušais Carnikavas novada domes priekšsēdētājs Imants Krastiņš (RA) apsver iespēju vērsties tiesā pret patreizējo domes priekšsēdētāju Daigu Jurēvicu (ZZS) par publisku neslavas celšanu un apmelošanu, portālu "Delfi' informēja Krastiņš

"Jurēvica, pēc pagājušajā trešdienā notikušās domes priekšsēdētāju maiņas, ir izteikusi vairākus apgalvojumus masu medijiem, kas ir klaji nepatiesi," skaidroja Krastiņš. Kā skaidro bijušais Carnikavas novada domes priekšsēdētājs, Jurēvica, pamatojot vadības maiņu, klāstīja, ka Krastiņš ir vienpersoniski plānojis aizņemties 20 miljonus eiro lielu kredītu, kā arī paguvis vienpersoniski palielināt pašvaldības kredītsaistības.

Krastiņš kategoriski noraidīja šos apgalvojumus kā melīgus un pieprasa Carnikavas novada domes priekšsēdētāju publiski atsaukt šīs ziņas visos masu medijos, kur tās tika publicētas, kā arī ievietot tādu pašu paziņojumu pašvaldības oficiālajā laikrakstā.

Bijušais pašvaldības priekšsēdētājs skaidroja: "Domes vadības maiņai nebija nekādu racionālu iemeslu, jo darbs pēc svētkiem bija tikko sācies un nekādi būtiski lēmumi, pēc kā izvērtēt domes vadību, vēl nebija pieņemti. Mans lūgums domes sēdē bija ļaut jaunajai vadībai strādāt, lai būtu iespēja pierādīt ar darbiem uzstādīto mērķu sasniegšanu.

"Uzskatu, ka Jurēvicas publiskie izteikumi bija ar mērķi attaisnot politiskās intrigas, kā arī nomelnot mani kā sāncensi nākamā gada pašvaldības vēlēšanās," uzmanību vērsa Krastiņš.

Kā ziņots, par Carnikavas novada domes priekšsēdētāju ārkārtas sēdē ievēlēta pirms vairākām nedēļām no šī amata atsauktā Jurēvica.

Kā informēja Carnikavas domes pārstāve Ilze Cerbule, par Jurēvicu balsojuši astoņi deputāti - Genovefa Kozlovska (LZS), Rolands Laveiķis (LZS), Pjotrs Špakovs (LZS), Eva Odziņa (LZS) un Daiga Kalnbērziņa (VL-TB/LNNK), Tjarve un Sliede, kā arī pati Jurēvica.

Domes ārkārtas sēdē deputāti nobalsoja arī par triju domes priekšsēdētāja vietnieka amatu likvidēšanu un vienas vietnieka amata vietas izveidošanu. Par Carnikavas novada domes priekšsēdētājas vietnieci ievēlēta Kozlovska.

Iepriekšējais domes priekšsēdētājs Krastiņš tika atcelts no amata, pamatojoties uz sešu deputātu iesniegumu. Par viņa atcelšanu nobalsoja astoņi deputāti. Carnikavas domē strādā kopumā 15 deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!