Foto: LETA

Valsts policija 28. februārī kratīšanās kādā automašīnā un personu dzīvesvietās kopā izņēmusi 145 gramus amfetamīna, kā arī Ķengaragā aizturējusi 1994. gadā dzimušu ārvalstu pilsoni, pie kura atrada viltotu identifikācijas karti, un 1990. gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš jau nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem noziegumiem, portālu "Delfi" informēja policijā.

Piektdien, 28. februārī, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kārtības policijas pārvaldes un Rīgas pašvaldības policijas redzeslokā nonāca automašīna, kura aizdomīgi manevrējusi pa Rīgas ielām. Likumsargi aicinājuši aizdomīgā transportlīdzekļa vadītājam apstāties, taču automašīnas vadītājs uzsācis bēgšanu.

Aizturēšanas procesā iesaistītas vairākas policijas ekipāžas.

Bēgšanas laikā viens no automašīnā esošajiem pasažieriem pa logu izmetis mugursomu, kuru vēlāk policijas darbinieki atrada un tajā konstatēja amfetamīnu.

Pārmeklējot personas, kā arī kratīšanās automašīnā un personu dzīvesvietās kopā izņemti 145 grami amfetamīna.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta daļas - par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu. Par šo noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Abiem aizturētajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!