Foto: LETA

Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija) piektdien mikroblogošanas vietnē "Twitter" informējis, ka ir saņemts novadam solītais Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) attālinātajām mācībām – viens dators, kas tiks piešķirts Ērģemes pamatskolai.
Šis ieraksts raisīja diskusijas sociālajos tīklos.

IZM portālam "Delfi" skaidroja, ka Valkas Novada Ērģemes pamatskolā kopējais skolēnu skaits 7.-9. klasē ir 20 bērni, un, saskaņā ar izstrādāto aprēķina formulu, skolai tiek piešķirts viens dators.

IZM informē, ka Valkas novadā kopā ir trīs izglītības iestādes – viena no tās saņem atbalstu Eiropas Savienības (ES) fondu projektā, bet viena ir sākumskola (līdz 4. klasei).

IZM informē, ka šoreiz datori tiek piešķirti tām pašvaldību vispārējās izglītības iestādēm, kuras nesaņem atbalstu ES fondu projektā "Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi", kura ietvaros daudzās skolās notiek vērienīgi atbalsta pasākumi, tajā skaitā, arī informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumu ieviešana un aprīkojuma iegāde.

Plānots, ka līdz 2023. gada beigām šī projekta ietvaros pilnībā būs modernizētas 100–115 pašvaldību vispārējās izglītības iestādes, skaidroja IZM.

IZM atgādina, ka oktobra nogalē noslēdzās ministrijas organizētais datoru iepirkums, un līdz šā gada beigām Latvijas vispārējās izglītības iestādes saņems vairāk nekā 6000 datoru, kas ļaus uzlabot skolu tehnoloģisko nodrošinājumu, mazinot Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz izglītības nozari.

Decembra sākumā skolas reģionos saņēma pirmos 1525 datorus attālināto mācību kvalitatīvai īstenošanai, šobrīd piegādes turpinās arī pārējām skolām.

Kopumā datorus saņems 425 skolas, kuras tos varēs izmantot gan ikdienas mācību procesa modernizēšanai, gan attālināto mācību procesa nodrošināšanai.

Datori tiek piešķirti pašvaldību dibinātajām vispārējās izglītības un speciālās izglītības iestādēm, ņemot vērā skolēnu skaitu 7.-12.klašu grupā 2020. gada 1. septembrī.

Lai nodrošinātu vienmērīgu un skolēnu skaitam atbilstošu portatīvo datoru skaita sadalījumu, skolas ir sagrupētas 20 grupās pēc skolēnu skaita. Ar skolu sarakstu, kuras saņem datorus, var iepazīties IZM mājaslapā.

Martā, attālināto mācību sākumā, IZM ar sadarbības partneru atbalstu skolām nodrošināja vairāk nekā 5000 viedierīču, aicinot arī pašvaldības aktīvāk iesaistīties šajā procesā, nodrošinot skolas un izglītojamā gatavību attālināto mācību procesā.

Valkas novads pavasarī saņēma 38 viedierīces, atgādina IZM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!