Foto: DELFI Aculiecinieks

Otrdien pulksten 23.33 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Uriekstes ielu Rīgā, kur dega kravas automašīna.

Notikuma vietā konstatēts, ka kravas automašīna deg 20 kvadrātmetru platībā, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Viens cilvēks nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem Pulksten 1.15 darbi notikuma vietā pabeigti.

Pulksten 14.50 saņemts izsaukums uz Katoļu ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 0,5 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izveda vienu cilvēku. Pulksten 15.26 darbs notikuma vietā noslēdzies.

Savukārt pulksten 11.32 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Aptiekas ielu Rīgā, kur četrstāvu dzīvojamās mājas pagrabā izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas pagrabā ir ļoti spēcīgs sadūmojums un nav informācijas par to, kas deg.

Tika konstatēts, ka deg pagrabā esoša ķīmiska viela, visticamāk, karbīts – tā tika iznesta no pagraba un nodzēsta. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Degšanas platība bija pieci kvadrātmetri un pulksten 13.31 darbs notikuma vietā noslēdzies.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudze, salmi, koka dobums, elektrības stabs, elektrības sadales skapis, divas vieglās automašīnas, šķūnis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 102 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 69 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!