Foto: LETA
Piektdien, 14.martā, Latvijas Krievu kopienas (LKK) valde pieņēmusi rezolūciju, kurā aicina valdošos Latvijas politiķus nekavējoties nākt klajā ar iniciatīvām nacionālo minoritāšu tiesību nodrošināšanai.

"Latvija piedzīvo nemierīgus laikus, un LKK ir gatava kļūt par valdības sabiedrisko partneri. Taču kā labu nodomu apstiprinājumu mēs vēlētos redzēt konkrētas garantijas mazākumtautību tiesību nodrošināšanai izglītības, valodas un kultūras jomā," saka LKK priekšsēdētājs Valērijs Kravcovs.

"LKK vienmēr uzskatīja Latviju par savu dzimteni. Tāpēc mēs konsekventi uzstājāmies par to, ka tieši Latvijai jānodrošina garantijas krievu valodas, izglītības un kultūras saglabāšanai un attīstībai valstī. Taču Latvijas varas pārstāvji labprātāk runājuši par Krievijas atbildību. It kā par Latvijas krievu vajadzībām būtu jārūpējas Krievijas Federācijai, nevis viņu dzimtajai valstij – Latvijai. Nav jābrīnās, ka pašlaik šos politiķus pārņem bailes. Kas notiks, ja Krievija patiešām nopietni nodarbosies ar Latvijas krievu iedzīvotāju sociālo un kultūras tiesību nodrošināšanas jautājumu?" paziņojis Kravcovs.

LKK rezolūcijā pausts, ka par pirmo no valdības garantijām varētu kļūt iecerētās krievu skolas reformas apturēšana, Satversmes preambulas projekta pārveidošana, ņemot vērā visu sabiedrības daļu viedokļus, kā arī dialogs par nāciju samierināšanos.

Rezolūcijā apgalvots, ka LKK valdes ideāls ir neatkarīga Latvija ES sastāvā, kurā krievi un latvieši atbalsta cits citu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!