Rīgas domes izpilddirektora vietniece Vita Zablovska atteikusi saskaņot politisko organizāciju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) frakcijas pieteikto gājienu, kas bija plānots svētdien, 14.oktobrī, no plkst.14 līdz 15, sākot no Esplanādes, pa Elizabetes ielu līdz Pasaules Biznesa centra ēkai Elizabetes ielā 2. Kā atteikuma iemesls minēts apstāklis, ka gājiens var radīt būtiskus sabiedriskās kārtības un transporta kustības traucējumus pilsētas centrālajā daļā.
PCTVL frakcijas iesniegtajā pieteikumā norādīts, ka, atzīmējot Augstākās padomes 1991.gada 15.oktobrī pieņemtā lēmuma "Par Latvijas Republikas pilsoņu tiesību atjaunošanu un naturalizācijas pamatnoteikumiem" pieņemšanas desmito gadadienu, frakcijas deputāti svētdien no plkst.13.45 līdz 14.15 pie Raiņa pieminekļa Esplanādē rīko tikšanos ar vēlētājiem. Savukārt plkst.15 Starptautiskā biznesa centra zālē ir ieplānots pasākums, uz kuru PCTVL frakcija kopā ar vēlētājiem vēlas doties ielu gājienā.

Vēl nesen - 25.septembrī - pilsētas izpilddirektors atļāva Latvijas Pareizticīgās baznīcas pārstāvjiem rīkoto krusta gājienu, kura laikā tika slēgts Brīvības ielas posms no Cēsu līdz Elizabetes ielai. Gājiens notika darba dienā no plkst.8 līdz 9, kad satiksme šajā ielas posmā tiek uzskatīta par ļoti intensīvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!