Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) tuvākie sadarbības partneri nākotnē varētu būt Andra Amerika vadītā Latvijas Demokrātiskā partija (LDP) un Jāņa Jurkāna vadītā Tautas saskaņas partija.
Bez tam konsultācijas notiek arī ar citām kreisajām partijām, pastāstīja LSDSP priekšsēdētājs Dainis Īvāns. Sociāldemokrātu savienība (SDS) gan pagaidām nekādi vēlmi sadarboties ar LSDSP neizrādot, toties ar šīs partijas jaunatnes organizāciju - Jaunatnes sociāldemokrātisko savienību (JSS) sarunas notiekot, stāstīja Īvāns.

Šā gada 18.oktobrī JSS valde nāca klajā ar paziņojumu, kurā apsveica LSDSP vadības lēmumu uzņemties politisko atbildību par neveiksmīgajiem 8.Saeimas vēlēšanu rezultātiem, noliekot savas pilnvaras, un pauda cerību, ka tādu pašu atbildību uzņemsies arī SDS vadība.

"Vēlēšanu rezultāti parādīja, ka iedzīvotāji nevēlas redzēt šādus sociāldemokrātus pie varas Latvijā. Tas liek saprast, ka sociāldemokrātiem Latvijā jāmainās, beidzot pievēršoties sociāldemokrātu idejām un kļūstot par vienotu, saliedētu spēku," uzsvēra JSS.

LSDSP 34.kongresā Īvāns pauda viedokli, ka tiem citu partiju biedriem, kas izteiks vēlēšanos pievienoties LSDSP, nav jāizvirza iepriekšēji nosacījumi. Savukārt LSDSP iepriekšējais līderis Juris Bojārs ir paudis viedokli, ka LSDSP jāpaplašina ar cilvēkiem, kas nav darbojušies citās partijās, nevis ar caurkritušiem "politiskajiem līķiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!