Rīgas vicemērs Aivars Kreituss kategoriski iebilst pret Rātsnama ieķīlāšanu, lai pabeigtu ēkas celtniecību.
Viņš trešdien domes Attīstības komitejas sēdē norādīja, ka jau pirmajā gadā, ņemot kredītu un ieķīlājot Rātsnamu, būs jāmaksā 1,4 miljoni latu un dome nevarēs "izvairīties no bažām, ka Rātsnams rīt no rīta nebūs mūsējais".

Kreituss deputātus aicināja meklēt iespējas palielināt budžeta ieņēmumus, nevis samazināt izdevumus, atņemot investīcijas Rātsnama būvniecībai.

Domes Finanšu komiteja otrdien nodeva izskatīšanai pārējām komitejām projektu par kredītu Rātsnama celtniecības pabeigšanai un iekārtošanai līdz 9 miljoniem latu. Finanšu departamenta sagatavotais lēmumprojekts paredz, ka kredītu ņems pašvaldības uzņēmums "Rīgas nami", ieķīlājot Rātsnama jaunbūvi, un dome no nākamā gada ieplānos dotācijas "Rīgas namiem" aizņēmuma atmaksai.

Kredītu varētu ņemt uz 10 gadiem.

Jāatgādina, ka dome vienojusies ar būvdarbu pasūtītājiem un celtniekiem par būvdarbu tāmju precizēšanu un nama celtniecības pabeigšanu līdz septembrim.

Rātsnama, kurā turpmāk strādās Rīgas dome, celtniecību sāka 2000.gada novembrī, un tajā kopumā dome plānoja ieguldīt astoņus miljonus latu. Rātsnama kopējā platība ir 9,5 tūkstoši kvadrātmetru. Sākotnēji bija paredzēts, ka Rātsnams pasūtītājam SIA "Rīgas nami" jānodod līdz 2002.gada 30.septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!