Foto: LETA
Bijušais finanšu ministrs un Rīgas vicemērs Aivars Guntis Kreituss, kurš pat daudziem apvienības biedriem negaidīti nonācis politisko partiju apvienības "Par labu Latviju" Saeimas deputātu kandidātu sarakstā, esot virzīts no tā sauktās "uzņēmēju grupas" - par viņu iestājās "Skonto Būves" šefs un PLL valdes loceklis Guntis Rāvis, žurnālistiem atzina Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Andris Šķēle.

Šķēle PLL kandidātu un programmas prezentācijas preses konferencē uzslavēja Kreitusu, kurš Šķēles pirmās valdības laikā bijis finanšu ministrs un panācis bezdeficīta budžetu, par ko saņēmis īpašu premjera atzinības rakstu.

Kreituss portālam "Delfi" atteicās atklāt, kad sācis sarunas par kandidēšanu, jo tas neesot būtiski. Arī Tautas kustībā PLL no sākuma viņš nav iesaistījies un tās manifestu nav parakstījis, bet to atbalsta. Savukārt viņa sievas Ilgas Kreituses dalība LNT "Tautas deklarācijas" diskusiju tiešraidēs, kur tapa PLL 4000 zīmju programmas pamats, ar Kreitusa kandidēšanu neesot saistīta – viņa aicināta kā "eksperts no malas".

Kreituss stāsta, ka esot iekļauts tā sauktajā "uzņēmēju kvotā", un atbalstu no uzņēmēju puses viņam sniedzis ne tikai Rāvis. Arī Rīgas apgabala saraksta pirmais numurs, Rīgas vicemērs un LPP/LC priekšsēdis Ainārs Šlesers Kreitusu atbalstot, sacīja kandidāts.

Kreituss bija par Dienvidu tilta projektu atbildīgais vicemērs laikā, kad RD vadīja Gundars Bojārs (toreiz LSDSP), savukārt Rāvja uzņēmumi piedalījušies tilta būvēšanā. Kreituss neslēpj, ka ar Rāvi viņu vieno Dienvidu tilts: ""Loti pareizi! Viņš labi zina, ka es precīzi darbu varu izdarīt, un viņš saņēma lielu pasūtījumu. Jā, neslēpju – es cīnīšos, lai vietējie uzņēmēji saņem pasūtījumus."

Kreituss apgalvo, ka tilts, kas Rīgas plānos esot parādījies jau 1938.gadā, uzbūvēts tikai pateicoties tam, ka viņš četrus gadus vadījis projektu un strādājis ar dokumentiem. Savukārt par sadārdzinājumu esot atbildīga nākamā dome, pārliecināts Kreituss.

Kreituss, kurš vēl nesen medijos kritiski izteicies par Šleseru un pagājušajās Saeimas vēlēšanās kandidējis no Šķēles seno antagonistu LSDSP saraksta, apgalvo: panākta vienošanās, ka "tagad to visu noliekam pie malas un vairs neiztirzājam". Kreituss pārliecināts, ka tagad arī Šķēle un Šlesers saprot to, ka "mūs var izglābt sociāli orientēta tirgus ekonomika un ir jāliek pie malas neoliberālisma murgi, kas noveda mūs pie ubaga tarbas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!