Foto: DELFI Репортер

Sestdien mediķi slimnīcā nogādājuši kādu 13 gadus vecu puisi, kurš bijis alkohola reibumā, iekritis grāvī un guvis ķermeņa atdzišanu, kā arī kādu 27 gadus vecu iereibušu sievieti, kuru sakodis suns, portāls "Delfi" uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

NMPD pārstāve Inga Vītola portālam „Delfi" sacīja, ka Vidzemes mediķu aprūpē nonākušais 13 gadus vecais zēns stāstījis, ka lietojis ar draugiem alkoholu. Tāpat bijis redzams, ka viņam ir slapjas drēbes. Puisis teicis, ka iekritis grāvī ar ūdeni, bet pēc tam vēl uzturējies ārā. Mediķi konstatējuši gan saindēšanos ar alkoholu, gan ķermeņa atdzišanu.  

Kādu 27 gadus vecu alkohola reibumā esošu sievieti Vidzemē sakodis suns, kad viņa dzīvniekam tuvojusies. Sievietei konstatētas kostas brūces apakšdelmā.

Zemgalē kāda 74 gadus veca sieviete kritusi pa kāpnēm no aptuveni divu metru augstuma. Viņa guvusi nopietnas traumas - kakla, krūšu daļas skriemeļu bojājumus un galvas traumu.

Ar ķermeņa atdzišanu un stiprā alkohola reibumā slimnīcā nogādāts kāds 39 gadus vecs vīrietis, kuru Pierīgā grāvī ar ūdeni guļam atraduši policijas darbinieki.

Kurzemē pēc tā dēvēto „spaisu" lietošanas slimnīcā nogādāti 15 un 17 gadus veci zēni, kuriem pēc nelegālo vielu maisījumu smēķēšanas kļuvis slikti.

Kopumā sestdien NMPD mediķi devušies 1252 izsaukumos, no kuriem 267 saistīti ar traumām. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!