Foto: LETA

Saslimstības atšķirības pa dienām ir paredzamas, it sevišķi, ja slimnieku skaits ir neliels. Ir krietni par agru secināt, ka pirmais epidēmijas vilnis ir beidzies, tā otrdien ierakstā sociālajā medijā "twitter" norādīja Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis.

"Dinamika jāvērtē vismaz 10 dienu garumā, kas nosegtu divus vidējos (piecu dienu) inkubācijas periodus," paskaidroja Dumpis.

Aizvadītajā diennaktī veikti 1122 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, un infekcija apstiprināta sešiem cilvēkiem, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Latvijā kopumā veikti 22 575 izmeklējumi, infekcija apstiprināta 548 personām.

41 pacients stacionēts, tai skaitā 38 ar vidēju slimības gaitu, trīs ar smagu slimības gaitu, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Otrdien SPKC ziņoja, ka ir saņēmis SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca" ziņojumu par mirušu Covid-19 pacientu – 75 gadus vecu vīrieti, portālu "Delfi" informēja SPKC. Iepriekš veiktās epidemioloģiskās izmeklēšanas rezultāti liecina, saslimušais inficējās no personas, kurai bija apstiprināta Covid-19 diagnoze. Šis ir viens no Covid-19 gadījumiem, kas epidemioloģiski saistīts ar infekcijas uzliesmojumu Jelgavā, kur saslimuši gan apbedīšanas biroja klienti, gan darbinieki, norāda SPKC. Mirušajam pacientam bija vairākas hroniskas saslimšanas un, veselības stāvoklim pasliktinoties, viņš tika ievietots stacionārā, kur pēc nedēļas mira.

Šobrīd Latvijā ir reģistrēti divi nāves gadījumi personām, kuras saslimušas ar Covid-19 un kurām infekcija noritēja smagā klīniskā formā vecuma un nopietnu blakusslimību dēļ iestājās nāve. Par vienu gadījumu tiek gaidīts pataloganatoma slēdziens par nāves cēloni, jo nebija izteiktu saslimšanas pazīmju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!