Foto: PantherMedia/Scanpix
Jūnija sākumā ādažniece Oļesja Kalmēna, kopā ar mazajām meitām atgriežoties Ādažos no Baltezera, piedzīvojušas ārkārtīgi dramatisku notikumu – viņu un meitenes piekāvis kāds nepazīstams vīrietis, kura iepirkumu maisiņu aizķēruši Kalmēnas bērnu ratiņi, vēsta portāls "Apriņķis.lv".

Kā vēsta portāls, Oļesja kopā ar savām astoņus mēnešus un trīs gadus vecajām meitām atgriezusies mājās no astmas procedūrām Baltezerā ar SIA "Ekspress Ādaži" autobusu. Kopā ar draudzeni un māsīcu, iekāpusi autobusā, jaunā māmiņa novietojusi bērnu ratiņus tiem speciāli paredzētā vietā, bet vecāko meitu apsēdināja krēslā blakus citam pasažierim.

Pēc brīža sācies konflikts, kurā cieta gan māte, gan abas meitas, proti, mazās meitenes blakus sēdētājs kļuva agresīvs, jo bērnu ratiņi aizķēra viņa iepirkuma maisiņu.

„Vispirms viņš vairākas reizes iesita pa ratiņiem, tad sita pa galvu mazajai blakussēdētājai. Pārbijusies māte metās aizstāvēt savus bērnus, taču arī viņa saņēma sitienus pa seju, kājām, rokām. Tikai tad, kad viņš iesita mātei, divi pasažieri metās aizstāvēt sievieti," notikumus atstāsta portāls.

"Autobuss bija pilns. Varbūt citi tiešām neredzēja, ka vispirms viņš sita pa galvu manām meitiņām," notikumus atminējusies Kalmēna.

Nākamajā pieturā autobuss apstājies, abi vīrieši izvilkuši no tā agresīvo pasažieri, taču autobusa šoferis netika ne iejaucies konfliktā ne arī izsaucis policiju.


Pēc incidenta, nomierinājusi bērnus, Kalmēna devusies uz policiju, bet vakarā uz bērnu slimnīcu, kur meitenēm konstatēti galvas sasitumi. Šobrīd vecākā meita arvien vēl baidoties braukt ar autobusu, kā arī viņai esot bail no svešiem vīriešiem.

"Neviens nevar justies droši pat autobusā. Un šoferis mums nepalīdzēja, tāpēc lūdzu pašvaldības policijai, lai pārrunā notikušo ar SIA "Ekspress Ādaži" vadību un autobusa vadītāju," atzīmējusi Kalmēna.

Viņa 11. jūnijā vērsusies ar iesniegumu Ādažu pašvaldības policijā, kur viņai atbildēts, ka ar autobusa vadītāju veiktas pārrunas un pieņemts paskaidrojums.

Savukārt SIA "Ekspress Ādaži" direktors Jānis Zūbergs portālam "Apriņķis.lv" norādījis: "Tas viss notika tik ātri, un pasažieri izmeta šo vīrieti ārā. Tas notika autobusa vidū, šoferis sākumā pat nesaprata, kas notiek. Piesteidzās palīgā pasažieri. Mums nav obligāta prasība, ka autobusa šoferim noteikti ir jābūt līdzi mobilajam tālrunim, tāpat autobusā nav ārkārtas situācijas pogas. Un, ja tas cilvēks jau ir izsēdināts no autobusa, tad vadītājam arī vairs nav vērts saukt policiju. Izrādās, ka tas ir slims cilvēks."

Agresīvais vīrietis dzīvo Ādažos, un jau iepriekš viņš bijis iesaistīts līdzīgos incidentos.

Kalmēna ir sarūgtināta par to, ka Valsts policija neko īpaši nav darījusi, lai minēto vīrieti sauktu pie atbildības par viņai un abām meitenēm nodarīto.

SIA "Ekspress Ādaži" direktors atzīmējis, ka šis nav bijis pirmais gadījums, kad agresīvais vīrietis izraisījis konfliktsituāciju: "Pasažieriem gan viņš ir meties virsū pirmo reizi. Iepriekš bijuši starpgadījumi ar šo pasažieri autobusu vadītājiem. Kad viņam pieprasa invalīda apliecību vai ko citu aizrāda, tad viņš uzreiz, dūres vicinādams, metas virsū. Bet tagad vadītāji jau zina, kāds viņš ir un cenšas neko nejautāt. Viņš parasti brauc kopā ar pavadītāju - mammu vai vecomammu, bet arī viņas netiek ar viņu galā. Kā viņam kaut ko pajautā, tā viņš kļūt agresīvs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!