Foto: DELFI
Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) otrdien publiskojusi savu kārtējo ziņojumu par cilvēktiesībām Eiropas Savienībā, kurā kritizēta arī Latvija.

"Valdošā nacionālistiskā koalīcija saglabāja kursu uz starptautisko profilējošo struktūru un cilvēktiesību organizāciju aicinājumiem labot stāvokli un pārtraukt diskriminējošo politiku attiecībā uz nacionālajām minoritātēm," teikts ziņojumā.

"Latvijas varas iestādes demonstrēja nevēlēšanos izprast nacionālo minoritāšu vajadzības un pilnībā nodrošināt to tiesības un brīvības," uzsver Krievijas ĀM.

Ziņojumā teikts, ka viena no galvenajām problēmām cilvēktiesību jomā Latvijā esot tā, ka cilvēkiem masveidā neesot pilsonības.

Tajā arī sacīts, ka "tiek turpināts plānveidā īstenot Latvijas valsts diskriminējošo politiku attiecībā uz krievu valodu".

Ziņojumā pausts, ka Otrajā pasaules karā padomju pusē karojušo veterānu stāvoklis Latvijā esot diskriminējošs, jo, atšķirībā no nacionālajiem partizāniem, viņiem netiekot sniegta nekāda materiālā palīdzība no valsts.

"Uz šī fona Latvijā turpinās pūliņi heroizēt bijušos "Waffen SS" leģionārus un viņu līdzskrējējus un iemūžināt viņu piemiņu," piebilst Krievijas ĀM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!